• Tour de France direkte: Se etappen til Quimper på Eurosport Player og Eurosport 1
Fjorårets vinner av den grønne trøyen Michael Matthews stilte ikke til start i Lorient. Australieren er blitt syk etter den fjerde etappen og det ble derfor umulig for ham å fortsette i Tour de France.
27-åringen var en het kandidat til å markere seg skikkelig på både etappen inn til Quimper og opp Mûr-de-Bretagne torsdag. I tillegg var han en viktig hjelperytter for Tom Dumoulin.
Tour de France
Ekspertens dom på nordmennenes Tour de France-innsats: Gir Kristoff toppkarakter
29/07/2018 KLOKKEN 18:26
– Sunweb mistet kanskje en av de aller største favorittene til etappen onsdag og torsdag. Han er blitt syk i natt. Han har kastet opp og ikke fått tatt i seg næring samtidig som han har hatt feber. Det er et hardt slag for både Matthews og Sunweb, sa Eurosports kommentator Jørn Sundby.
Beslutningen om ikke å la ham starte onsdagens etappe ble tatt før start i samråd med lagets lege. Matthews slet med å få i seg næring.
– Etappen i dag var veldig god. Vi håpte at han skulle ta en seier. Veldig skuffende at dette skjedde i dag og det er et hardt slag for oss. Det gjør det litt vanskeligere med tanke på Dumoulin. Men vi er her for å utforske, det er ikke et press for resultater, sier Sunwebs sportsdirektør Luke Roberts til Eurosport.
En annen seierskandidat til de to neste etappene, Tiesj Benoot (24), fra Lotto–Soudal stilte heller ikke til start på onsdagens etappe. Benoot var involvert i en velt på gårsdagens etappe, men fullførte inn til Sarzeau blodig i ansiktet og med skulderen ute av ledd. Etter etappen måtte han sy et kutt i bakhodet.
– Det ville vært uansvarlig å fortsette Tour de France. Man vil selvfølgelig fortsette Tour de France så lenge som mulig, men jeg tror ikke jeg kunne holdt i styret på en trygg måte. Det var vanskelig å ta på meg t-skjorten, så å sykle en etappe på over 200 kilometer med det høyeste nivået i Tour de France ville vært hardt, sier Benoot til Lotto Soudals
  • Tour de France direkte: Se etappen til Quimper på Eurosport Player og Eurosport 1
Tour de France
Se Kristoffs intervju etter etappeseieren
29/07/2018 KLOKKEN 17:29
Tour de France
Se sluttspurten opp Champs-Elysées: Her vinner Kristoff
29/07/2018 KLOKKEN 17:20