Til den siste stigningen opp Col du Portillon var det syv mann som dannet tetgruppen, deriblant Julian Alaphillipe med klatretrøyen. Halvveis opp i fjellsiden klinte Michelton-Scott-rytteren Adam Yates til og viste klatrestyrke. Med 30 sekunders luke ned til hovedfeltet forsøkte mannen med klatretrøya. Alaphilippe var 20 sekunder bak engelskmannen før siste nedoverbakke.
Yates så ut til å cruise inn til etappeseieren, men med få kilometer igjen glapp forhjulet kontakten med asfalten i nedoverbakken slik at han deiset i bakken.
Da kom Alaphilippe som en kule bakfra og hadde fri bane inn til mål.
Tour de France
Ekspertens dom på nordmennenes Tour de France-innsats: Gir Kristoff toppkarakter
29/07/2018 KLOKKEN 18:26
Dermed vant franskmannen sin andre etappe i årets utgave av Tour de France.
– Dette var en tøff dag med smerter i beina. Jeg kan ikke tro at jeg tar min andre seier her i dag. Jeg kjente den siste nedoverbakken godt etter å ha rekognisert den og visste den var farlig, sier Alaphilippe.
I tillegg til etappeseieren sikret franskmannen også en haug med poeng på klatretrøyen, som han nå begynner å få et godt grep om.
Også Gorka Izagirre kom før Yates i mål.

– Hjerteskjærende

Eurosport-kommentatorene syntes synd på 26 år gamle Yates, som viste sin styrke i den siste klatringen.
– Det var utrolig trist at dette skulle skje med ham, sier sykkelekspert Magnus Drivenes.
Samtidig passet de på å hylle Alaphilippe, som nok en gang viste seg frem i årets Tour.
– Han er utrolig offensiv og får betalt i aller høyeste grad. Oi for en avslutning av Alaphilippe, som bare suser forbi stakars Adam Yates. For en rytter han har utviklet seg til å bli, sier Sundby.
– Det er hjerteskjærende for Yates. Hele verden faller sammen da man detter fra en etappeseier på denne måten, sier Drivenes.

Protestaksjon og pepperspray

Etter 30 minutter måtte etappen stoppes midlertidig etter at franske bønder holdt en protestaksjon langs løypa. Politiet tok i bruk pepperspray for å stoppe demonstrasjonene, men vinden gjorde at rytterne fikk sprayen i ansiktet og øynene.
Dette gjorde at arrangørene stoppet rittet i en 15 minutters periode slik at rytterne fikk skylt øyene og kommet seg til hektene igjen.
– Rytterne ser preget ut, sa Eurosport-kommentator Jørn Sundby etter hendelsen.
På det tidspunktet hadde ingen klart å etablere noe brudd ennå. Faktisk tok det nesten hundre kilometer før noen av rytterne kom seg av gårde i brudd, og da var det faktisk hele 44 ryttere som fikk en luke. Blant dem var Edvald Boasson Hagen.
Se video fra seansen her!

Stygt fall

Philippe Gilbert forsøkte å stikke fra resten av bruddet med 70 kilometer igjen, men klarte aldri opparbeide seg den helt store luken. I nedforkjøringen med 60 kilometer igjen til mål mistet Gilbert kontrollen og gikk på et stygt fall da han stupte over et rekkverk og ned en skråning ned fra Col de Portet d’Aspet. Det så over hodet ikke pent ut, men etter noen minutter fikk belgieren klatrer opp på sykkelen og gitt TV-kameraene tommel opp.
Til den siste stigningen opp Col du Portillon var det 17 mann som dannet tetgruppen, deriblant Julian Alaphillipe og Adam Yates, som aldri endte med å gjøre opp om etappeseieren.
Hovedfeltet tok det piano inn til mål, og alle sammenlagtkanonen kom samlet i mål.
Slik så det ut da Gilbert stupte over skråningen!
Tour de France
Se Kristoffs intervju etter etappeseieren
29/07/2018 KLOKKEN 17:29
Tour de France
Se sluttspurten opp Champs-Elysées: Her vinner Kristoff
29/07/2018 KLOKKEN 17:20