Med bare fire etapper igjen av årets Tour de France var det duket for en flat etappe fra byen Trie-sur-Baise med målgang i Pau.
En 171 kilometer lang etappe med målgang i en byen Pau som ofte var vært med i Tour de France. Med flere spurtere ute og en forslått Peter Sagan etter velten i går, var dette en god mulighet for en etappeseier for Alexander Kristoff. Det var også en god mulighet for at Edvald Boasson Hagen kunne gjøre det bra på denne etappen.
Tour de France
Ekspertens dom på nordmennenes Tour de France-innsats: Gir Kristoff toppkarakter
29/07/2018 KLOKKEN 18:26
Men på den varmeste dagen på årets tour med over 30 grader og lite vind, var det Arnaud Démare som tok etappeseieren foran Boasson Hagen og Kristoff.
– Jeg hadde bare en foran meg, men jeg hadde ikke beina med meg på de siste meterne, sa en skuffet Alexander Kristoff etter dagens etappe.
– Vi gjorde mye jobb, men på slutten hadde jeg ikke de raskeste beina. Jeg håper at jeg kan vinne i Paris, men Démare var rask i dag og han vil være rask i Paris også, la han til.
Se høydepunktene fra den 18. etappen her (saken fortsetter under videoen):

Se høydepunktene fra den 18. etappen i Tour de France

Tidlig brudd for fem ryttere

I starten kom fem ryttere seg til et brudd, men hovedfeltet lå rett bak og bruddet fikk ikke større avstand enn rundt ett og et halvt minutt. De fem rytterne var Boudat, Hayman, Terpstra, Durbridge og Van Keirsbulck.
Niki Terpstra var første rytter over toppen på Cote de Madiran, som var den første av to fjerdekategoristigninger på dagens etappe, og tok med seg ett klatrepoeng.
Med 105 kilometer igjen til målgang var flere ryttere involvert i et krasj og blant annet gårsdagens vinner Nairo Quintana falt av sykkelen, men han kom seg raskt opp igjen.
Se video av Quintana og flere ryttere gå i bakken her (saken fortsetter etter videoen):

Se når Quintana gikk i bakken på den 18. etappen

Michael Gogl, Jasper Stuyven og Sep Vanmarcke kjørte fra hovedfeltet for å prøve å ta igjen de fem rytterne i brudd før den inlagte spurten.
Guillaume Van Keirsbulck som lå i bruddet var først over målstreken på den inlagte spurten.

Kristoff og Boasson Hagen slått

Med 90 km igjen til målgang ble Gogl, Stuyven og Vanmarcke tatt igjen av hovedfeltet og avstanden til bruddet steg til over to minutter for første gang denne etappen.
Det var også forventninger til Edvalg Boasson Hagen før denne etappen og Eurosports kommentatorer mente han ville ha en god sjanse på dagens etappe.
– Han er absolutt en rytter som kan avslutte veldig bra, han er ikke en ren spurter men likevel kan han hevde seg i det feltet som er igjen, sa ekspertkommentator Carl Fredrik Hagen om Boasson Hagens sjanser.
Se intervjuet med Alexander Kristoff her (saken fortsetter etter videoen):

– Jeg hadde ikke beina med meg

Med ca. en time igjen av etappen var det fortsatt et brudd med fem ryttere, men hovedfeltet hadde tatt innpå litt og lå ett minutt og 18 sekunder bak.
Hovedfeltet tok innpå bruddet, og rett før rytterne skulle opp den siste stigningen før mål, Côte d'Anos, var det kun 30 sekunder opp til de fem rytterne. På toppen av stigningen ble bruddet med fem ryttere tatt igjen, før hovedfeltet også tok innpå.
Både Kristoff og Boasson Hagen var med i fronten på hovedfeltet før det nærmet seg målgang, men måtte se seg slått av franskmannen Arnaud Démare. Nordmennene kom på tredje og fjerdeplass.

– Nå er Tour de France en suksess

Det ble fransk jubel da Arnaud Démare syklet inn til etappeseier. Han sa etter målgang at han trodde på seier gjennom hele løpet.
– Jeg hadde bra bein i dag. At jeg ikke er den beste klatreren er ikke noen nyhet, men jeg kom meg gjennom det. I dag var muligheten til seier der og dette er bra også med tanke på Champs Elysee, men nå har vi fått seieren og det er det som betyr noe, sa Démare.
– Var en rask avslutning, de siste ti kilometrene gikk det virkelig unna. Laget gjorde det veldig bra og jeg trodde på seier hele tiden. Nå er Tour de France en suksess, nå når jeg har fått den ene etappeseieren, la vinneren til.
Se den 19. etappen i årets Tour de France fredag fra kl. 12.00 på Eurosport Player!

Démare etter etappeseieren: – Jeg trodde på seier hele tiden

Tour de France
Se Kristoffs intervju etter etappeseieren
29/07/2018 KLOKKEN 17:29
Tour de France
Se sluttspurten opp Champs-Elysées: Her vinner Kristoff
29/07/2018 KLOKKEN 17:20