• Følg spenningen fra Tour de France med Eurosport Player. Abonner her!
Søndag er det klart for den niende etappen av Tour de France, en etappe syklistene både gleder og gruer seg til.
Rytterne skal sykle de 156,5 kilometerne fra Arras til Roubaix, og vil underveis bli preget av sidevind og ikke minst – brostein.
Tour de France
Ekspertens dom på nordmennenes Tour de France-innsats: Gir Kristoff toppkarakter
29/07/2018 KLOKKEN 18:26
De skal rulle over totalt 27,1 kilometer brostein på 15 forskjellige strekninger, flere av dem kjent fra vårklassikeren Paris – Roubaix, også kalt "Helvetet i Nord".
Det er tre år siden en brosteinsetappe sto på Tour de France-programmet. Det krevende underlaget kan fort skape dramatikk, velt, og store tidsdifferanser. Det var etter et fall på en regnvåt brosteinsetappe at Chris Froome ble tvunget til å kaste inn håndkleet i 2013.
Eurosports sykkelkommentator, Petter Bø Tosterud, tror likevel Froome får sove natt til søndag.
– I SKY har Froome et ekstremt godt lag rundt seg. Han har også tatt steg på brostein siden den gang. Men det er klart, her kan man tape hele Touren.
Se sammendraget fra den åttende etappen av Tour de France (saken fortsetter under):

Se høydepunktene: Massefall 17 km før mål

Norske vinnersjanser

De norske rytterne håndterer brosteinen godt, og er outsidere til å rulle først over målstreken i Roubaix. Eurosports ekspertkommentator Carl Fredrik Hagen har tidligere lansert den niende etappen som den største muligheten for etappeseier til Edvald Boasson Hagen.
Petter Bø Tosterud ser også på Boasson Hagen og Kristoff som to sterke kort.
– Det er denne etappen Edvald har pekt seg ut fra starten av, sier han.
Alexander Kristoff har ikke klart å henge med de aller beste spurterne i innledningen av årets Tour, men Tosterud ville ikke blitt veldig overrasket dersom Kristoff hevder seg på søndagens etappe.
– Det er litt typisk Kristoff at han dukker opp når folk avskriver han. Det virker ikke som at han har hatt det ekstra giret til nå, men han har gode prestasjoner fra Roubaix og kommer til å være på hugget i morgen. Nøkkelen blir å være tålmodig og vente på den riktige muligheten.
Storfavorittene til å ta seieren i Roubaix er Niki Terpstra, Sep Vanmarcke, sammenlagtleder Greg van Avermaet og publikumsyndlingen i grønn trøye – Peter Sagan.
Etappen starter søndag klokken 12:50, og forventet målgang er 16:18. Hele Tour de France kan du se på Eurosport Player.
Tour de France
Se Kristoffs intervju etter etappeseieren
29/07/2018 KLOKKEN 17:29
Tour de France
Se sluttspurten opp Champs-Elysées: Her vinner Kristoff
29/07/2018 KLOKKEN 17:20