• Se alle etappene av Tour de France med Eurosport Player. Abonner her!
Se oppløpet i Carcassonne nederst i saken!
Med fem kilometer igjen av den 15. etappen av årets Tour de France, ble det klart at seieren skulle gjøres opp mellom Bauke Mollema, Ion Izagirre og Magnus Cort Nielsen.
Tour de France
Ekspertens dom på nordmennenes Tour de France-innsats: Gir Kristoff toppkarakter
29/07/2018 KLOKKEN 18:26
Danske Cort Nielsen hadde full kontroll på de to utfordrerne de siste par kilometerne, og trillet til slutt først over mållinjen i Carcassonne.
25-åringen var storfornøyd etter målgang.
– Det er det jeg alltid har drømt om. Laget har troen på meg og vi har snakket i mange dager om at dette var den perfekte etappen for meg.
Se seiersintervjuet med dansken her (saken fortsetter under):

Den danske helten: – Alltid drømt om dette

Bruddetappe

Søndag var det klart for en utpreget bruddetappe på de 181,5 kilometerne fra Millau til Carcassonne.
Den 15. etappen åpnet med flere små stigninger, og fra start forsøkte en mengde ryttere å rykke fra hovedfeltet. Først da 40 kilometer var passert satte det seg et brudd på 29 syklister.
Med en hviledag på programmet før rytterne tirsdag skal ta fatt på Pyreneene, hadde hovedfeltet få intensjoner om å kjøre inn bruddet.

Avgjørende stigning

Den tolv kilometer lange stigningen opp til Pic de Nore ble avgjørende. Med 40 kilometer igjen til Carcassonne rullet polske Rafal Majka over toppen i ensom majestet etter å ha sprengt bruddet.
Syv andre ryttere – deriblant danskene Magnus Cort Nielsen og Michael Valgren – jaget Majka i utforkjøringen, og hentet polakken da det gjenstod 14 kilometer til målgang.
Til slutt rykket Izagirre, og ble fulgt av Mollema og Cort Nielsen. De gjenværende fem rytterne klarte ikke å samarbeide om å tette luken. 25-årige Cort Nielsen var iskald i avslutningen, og tok Astanas andre etappeseier på rad i årets Tour de France.
Mandag venter en etterlengtet hviledag for rytterne før de skal avgårde på fjelletappen til Bagnères-de-Luchon. Etappen og resten av Tour de France kan du se med Eurosport Player.

Her ruller dansken først over mållinja

Tour de France
Se Kristoffs intervju etter etappeseieren
29/07/2018 KLOKKEN 17:29
Tour de France
Se sluttspurten opp Champs-Elysées: Her vinner Kristoff
29/07/2018 KLOKKEN 17:20