• Se Tour de France torsdag: Etappe 12 ser du på og Eurosport 1. Skaff deg tilgang her.
Det ble en tøff dag i de franske alpene onsdag. Det ble kjørt hardt fra starten, noe som medførte stor strekk blant de startene rytterne.
For rytterne som ikke kjemper fremst i feltet, handler det om å komme seg helskinnet opp fjellene, men viktigst av alt, tidsnok. Fristen på dagens etappe var på 31 minutter og 27 sekunder etter at Geraint Thomas krysset målstreken.
Tour de France
Ekspertens dom på nordmennenes Tour de France-innsats: Gir Kristoff toppkarakter
29/07/2018 KLOKKEN 18:26
Den grensen var det ikke alle som klarte å holde. En av dem var Mark Cavendish.
Saken fortsetter under videoen.
Det betyr at sykkelstjernen, som har 30 etappeseiere i Tour de France, er ute av årets ritt. Dimension Data-rytteren slet tydelig i fjellene og klarte ikke å henge med hovedfeltet.
Nå er spørsmålet hva det vil bety for Edvald Boasson Hagen, lagkameraten til Cavendish. Nordmannens seier på den 19. etappen i fjorårets ritt, kom etter at Cavendish brøt på grunn av brudd i skulderen. Cavendish var da lagets kaptein, men Boasson Hagen tok hans plass.
Andre som endte i samme situasjon som Cavendish var hans lagkamerat Mark Renshaw, og de to Team Katusha rytterne Marcel Kittel og Rick Zabel. Kittel kom kun 12 sekunder for sent, mens for lagkameraten var det kun fire små sekunder det handlet om. Ettersom det var snakk om så få sekunder, lot kommissærene ham forsette Touren.

Ingen problemer for de norske

De tre norske rytterne som sykler årets Tour kom seg i mål tidsnok. Både Alexander Kristoff og Boasson Hagen kom i samme gruppe og hadde fire minutter til gode.
Tour-debutanten Amund Grøndahl Jansen krysset målstreken rundt to minutter før tidsfristen. Det var forbedring fra etappen dagen i forveien hvor han kun klarte det med 30 sekunder.

Maktdemonstrasjon av Geraint Thomas

Tour de France
Se Kristoffs intervju etter etappeseieren
29/07/2018 KLOKKEN 17:29
Tour de France
Se sluttspurten opp Champs-Elysées: Her vinner Kristoff
29/07/2018 KLOKKEN 17:20