• Kl. 12.15: Se den 5. etappen av Tour de France på Eurosport Player og Eurosport 1
– Det er ikke veldig mange høydemeter, men det går litt opp og ned gjennom hele etappen, sier Eurosports ekspertkommentator Carl Fredrik Hagen.
Etter en åpning med tre flate etapper med massespurt og en lagtempo, blir onsdagens femte etappe mer kupert og en mulighet for sammenlagtkanonene til å teste hverandre.
Tour de France
Ekspertens dom på nordmennenes Tour de France-innsats: Gir Kristoff toppkarakter
29/07/2018 KLOKKEN 18:26

– Det er brutalt

Joker Icopal-rytteren kjenner avslutningen i Quimper godt etter å ha deltatt i Tour du Finistere tidligere i år der han ble nummer ni. Hagen påpeker at avslutningen er seig med smale veier.
– Avslutningen er veldig bratt. Den er over ni prosent. Det er en vanskelig inngang og det er en relativt hard avslutning, sier Hagen.
– Det går fort inn i bakken, men posisjonering vil ha alt å si når de siste hjelperytterne klinker til på slutten der. Det er så brutalt at du er nødt til å være helt der fremme. De siste milene er det mye opp og ned, som gjør at det vil bli veldig hektisk. Feltet vil bli strukket, fortsetter han.
Hagen tror konkurransen om å komme med i bruddet vil bli stor og at farten på feltet vil være høy på etappen. I Tour du Finistere konkurrerte han mot blant annet Warren Barguil (Fortuneo-Samsic), Tejay van Garderen (BMC), Romain Bardet (AG2R) og Richie Porte (BMC). De kjenner avslutningen godt og lagene til sammenlagtfavorittene vil prøve å kjøre om et brudd får etablert seg.
– Det er alltid mulighet for at et brudd kan gå inn, men i og med at flere av sammenlagtfavorittene har vært på rekognisering og kjørt avslutningen før, ligger det kanskje litt i kortene at de vet på forhånd at dette er en etappe som er litt vanskelig. At de er nødt til å være godt forberedt og at de må sette høy fart for å unngå å tape tid.
Saken fortsetter under videoen:

– De vil kanskje gå «all in»

Det franske laget Fortuneo-Samsic er fra området der morgendagens etappe skal gå av stabelen. Det kan bety at Warren Barguil kan finne på noen sprell, spesielt på avslutningen.
– Han er forberedt og har kjørt avslutningen før. De vil kanskje gå «all in» på avslutningen. Eller så vil de sende et av sine svakeste kort i brudd for å være representert. De er i Bretagne, selv om de ikke er helt ute i Brest. De vil nok derfor være godt representert.
Hagen vil heller ikke utelukke at en nordmann kan markere seg.
– Det er en etappe som kan passe bra for Edvald Boasson Hagen, selv om det er andre etapper som vil passe bedre. Men dette er nok den første hvor Edvald ikke kjører for Cavendish i avslutningen.

#AskSagan: Sykkelstjernen avslører hva som er favorittsporten utenom sykling

Tour de France
Se Kristoffs intervju etter etappeseieren
29/07/2018 KLOKKEN 17:29
Tour de France
Se sluttspurten opp Champs-Elysées: Her vinner Kristoff
29/07/2018 KLOKKEN 17:20