• Se Tour de France klokken 12.00: Etappen til Chartres ser du på Eurosport Player og Eurosport 1
– Det har ikke stemt for hans del, sier Eurosports ekspertkommentator og Joker Icopal-rytter Carl Fredrik Hagen.
Tour de France har ikke vært en suksess for Amund Grøndahl Jansens lag LottoNL–Jumbo. Lagets håp i spurten, Dylan Groenewegen, har hatt en bra sesong og var sammen med Fernando Gaviria en av de heteste favorittene til å vinne de flate spurtetappene.
Tour de France
Ekspertens dom på nordmennenes Tour de France-innsats: Gir Kristoff toppkarakter
29/07/2018 KLOKKEN 18:26

– Begynner de å stresse, havner de i hvert fall i trøbbel

Ennå har han tilgode å vise seg frem i en spurt når han får fri bane. Men så langt er det blitt mer velt enn spurt på Groenewegen og hans to fremste hjelperyttere Grøndahl Jansen og Timo Roosen.
– Både han og hjelperytterne hans har vært innblandet i velt. Han har vært litt på etterskudd. Spesielt etappen på tirsdag. Det oppløpet der skulle ha passet ham veldig bra, sier Hagen.
– Hvordan er presset innad i laget nå?
– De er såpass profesjonelle at de holder seg rolig. De ønsker selvfølgelig å prestere, men de må senke skuldrene og se at de ikke har fått sjansen til å kjøre 100 prosent perfekt i en finale. De er blitt hindret av ting og tang hele tiden. Selvtilliten bør ikke være dårlig siden de ikke har fått forsøke på det de har gjort i hele år.
– Hadde de hatt perfekt opptrekk hele tiden og blitt nummer ti, ville det vært større grunn til bekymring. Det handler om ikke å stresse. Begynner de å stresse nå, havner de i hvert fall i trøbbel i finalen.
Se sammendraget fra torsdagens etappe:

– Det er ganske heftig

Han tror Groenewegen kan slå grusomt tilbake på den sjuende etappen og tror spurteren er revansjelysten.
– Spurterne kan ikke grave seg ned. De blir ekstra tente av det. De fyrer seg opp og blir bare gira, sier Hagen.
For foruten Primož Roglič som har som mål om å hevde seg i fjellene og i sammendraget, er laget stort sett bygget opp rundt Groenewegen. Opptrekket hans er blitt perfeksjonert i hele vår, for eksempel under Tour of Norway.
– Det er kjempeviktig for de å lykkes. Det er Tour de France som er hovedmålet deres. Det har vært kamp i laget om å være hjelperytter for Gronewegen i Tour de France. Det er ganske heftig, sier Joker Icopal-rytteren.
  • Se Tour de France klokken 12.00: Etappen til Chartres ser du på Eurosport Player og Eurosport 1

Lagkompisene bryter ut i latter etter Sagans svar

Tour de France
Se Kristoffs intervju etter etappeseieren
29/07/2018 KLOKKEN 17:29
Tour de France
Se sluttspurten opp Champs-Elysées: Her vinner Kristoff
29/07/2018 KLOKKEN 17:20