Ifølge den franske avisen Le Monde frykter Amaury Sport Organization (ASO), som arrangerer Tour de France, at den pågående dopingsaken mot Sky-rytter Froome skal skade rittets omdømme.
TV 2, som meldte saken først i Norge, skriver at ASO forholder seg til retten til å stenge ute en utøver dersom de frykter han kan skade rittets omdømme.
Team Sky har anket avgjørelsen og saken skal opp i høring tirsdag. En avgjørelse er ventet onsdag.
Tour de France
Ekspertens dom på nordmennenes Tour de France-innsats: Gir Kristoff toppkarakter
29/07/2018 KLOKKEN 18:26

Nekter

Chris Froome avga en dopingprøve som inneholdt det dobbelte av lovlige verdier av astmamedisinen Salbutamol under fjorårets Vuelta a España.
Froome har fått lov til å konkurrere videre mens saken er under behandling og benyttet anledningen til å følge opp fjorårets seirer i Tour de France og Vuelta a España med seier i Giro d'Italia.
Froome, som vant Tour de France i 2013, 2015, 2016 og 2017, hevdet nylig at han ikke har gjort noe galt og at han gjennom sine representanter er i diskusjon med Det internasjonale sykkelforbundets (UCIs) antidopingenhet om hvordan prøven hans fikk så høy verdi og hva de eventuelle konsekvensene skal bli.

Sky sikre på deltakelse

Til nettstedet cyclingnews.com sier Sky-laget i en kommentar at de er sikre på at Froome får delta i årets Tour de France.
– Vi er helt sikre på at Chris (Froome) vil kjøre touren som planlagt. Han har ikke gjort noe galt.
I et intervju med Sky Sports onsdag sa Froome at han ikke fryktet for hans deltakelse i det prestisjefulle rittet.
– Jeg har ikke gjort noe galt. Jeg har enhver rett til å sykle, sa Froome.
Tour de France starter 7. juli, der første etappe går fra Noirmoutier-en-l'Île til Fontenay-le-Comte, og avsluttes i Paris 29. juli.
(©NTB)
Tour de France
Se Kristoffs intervju etter etappeseieren
29/07/2018 KLOKKEN 17:29
Tour de France
Se sluttspurten opp Champs-Elysées: Her vinner Kristoff
29/07/2018 KLOKKEN 17:20