Se Tour de France på Eurosport Player og Eurosport 1 tirsdag klokken 13.00.
Det var på søndagens dramatiske etappe at Bora–Hansgrohe-rytteren Rafal Majka gikk i bakken etter en velt i en av utforkjøringene. Stjernen karret seg til mål, men på hviledagen mandag er det klart at Majka må bryte årets Tour de France. Det melder laget på sin hjemmeside.
Rytteren, som vant klartetrøyen i fjorårets Tour, skal ha ikke ha pådratt seg brudd, men er kraftig forslått og har mistet en del hud på kroppen. Nå skal han bruke tiden fremover til å hvile.
Tour de France
Har etterforsket Tour de France-lag siden 3. juli – kulminerte i politirazzia
15/07/2021 PÅ 08:57
– Jeg har vondt overalt i dag, men jeg var heldig som ikke hadde brudd. Jeg klarer ikke å forklafre hva som skjedde. Det var ikke noe som knekte, men forhjulet skled. Også mekanikeren vår skled da han skulle gi meg reservesykkelen. Det må ha vært noe olje der eller noe lignende i veien, sier Majka til laget hjemmeside.
Han hyller lagkameratene og Team sky-rytteren Michal Kwiatkowski for hjelpen han fikk etter smellen.
– Etter en så kraftig smell er det ikke vits i å fortsette. Jeg klarer knapt å puste på grunn av smerten. Vi måtte ta en smart avgjørelse for helsens skyld, men også med tanke på resten av sesongen, sier Majka.
At Majka må trekke seg er en ny smell for laget som også fikk sykkelsportens største stjerne, Peter Sagan, kastet ut tidligere i rittet.
– Dette er en ny strek i regningen for oss. Vi tok en etappe med Peter, men fortsatt er ikke flaksen på vår side. Det viktigste nå er at Rafal kan få restituere seg og hvile litt. Fokuset hans er på Vueltaen, sier lagets sportsdirektør Enrico Poitschke.
Se Tour de France på Eurosport Player og Eurosport 1 tirsdag klokken 13.00.
Tour de France
Tror nådestøtet kommer på kongeetappen
15/07/2021 PÅ 08:52
Tour de France
Frustrert Froome-hjelper letter på sløret: – Jeg var veldig sint
27/07/2017 PÅ 15:02