Det måtte målfoto til for å skille Edvald Boasson Hagen og Marcel Kittel på den 7. etappen av Tour de France fredag.
Etter flere minutters venting ble Kittel dømt først, millimetre foran Boasson Hagen. De dømmende bildene viste til slutt det skilte utrolige 0.0003 sekunder.
– Jeg er fornøyd, men skulle gjerne vært først. Det var utrolig tett. Laget gjorde en glimrende jobb, og det er synd når det ikke holder helt inn, sa Boasson Hagen til Eurosport etter etappen.
Tour de France
Har etterforsket Tour de France-lag siden 3. juli – kulminerte i politirazzia
15/07/2021 KLOKKEN 08:57
Kittel tok dermed sin tredje etappeseier i årets Tour de France.
– Jeg ante ikke om jeg hadde vunnet eller ikke. Jeg skjønte det kom til å bli jevnt. Jeg kom rundt hjørnet og trodde det var 200 meter igjen, men så var det bare 120, så jeg forsøkte å komme på utsiden av ham og det var akkurat nok. Jeg er i god form og er veldig takknemlig for at laget tror på meg og gjør en så god jobb for meg, sa Kittel.
(Artikkelen fortsetter under videoen)
Eurosport-kommentator Arild Eriksen var imidlertid ikke helt overbevist etter bildene han hadde sett av spurten.
– Vi har sett flere bilder, og ingen av dem er klare for oss. Vi får håpe de som jobber med dette her har kontroll og at de ikke bare flipper en mynt, sa Eurosport-kommentator Arild Eriksen.
– Det gjør litt ekstra vondt når det er så nære. Han fikk en mye kortere spurt enn i går og var så nære. Edvald kommer sikkert til å svare pent og høflig slik han alltid gjør, men dette svir nok ekstra mye, sa Norges landslagssjef og Eurosport-ekspert Stig Kristiansen.
På den 214 kilometer lange etappen fra Troyes til Nuits-Saint-Georges dannet det seg tidlig et brudd på fire ryttere. Men igjen var det en etappe perfekt designet for massespurt, så spurtlagene hadde full kontroll og kjørte inn kvartetten når det nærmet seg.
Alexander Kristoff ble fjerdemann på etappen. Nordmannen var også involvert i den innlagte spurten tidlig på etappen, uten å nå helt opp.

Boasson Hagen til Eurosport: - Synd når det ikke holder helt inn

Tour de France
Tror nådestøtet kommer på kongeetappen
15/07/2021 KLOKKEN 08:52
Tour de France
Frustrert Froome-hjelper letter på sløret: – Jeg var veldig sint
27/07/2017 KLOKKEN 15:02