Alejandro Valverde gikk stygt i bakken på den såpeglatte asfalten i Düsseldorf på tempoetappen som lørdag markerte startskuddet på årets Tour de France.
Movistar-rytteren, som er medkaptein med sammenlagtkanon Nairo Quintana, mistet kontrollen i en sving og seilte flere meter inn i gjerdene som skilte løypen og publikum.
– Nei, nei, nei! Det er helt krise for Movistar, sa Eurosports kommentator Knut-Walther Baldersheim.
Tour de France
Har etterforsket Tour de France-lag siden 3. juli – kulminerte i politirazzia
15/07/2021 PÅ 08:57
(Artikkelen fortsetter under videoen)
Velten var såpass stygg at spanjolen ble kjørt på sykehus hvor han fikk påvist brudd i kneskålen. Det betyr at Touren utvilsomt er over for 37-åringen, som må belage seg på lang tid borte fra sykkelsetet.
Det er svært dårlige nyheter for Movistar, som har Valverde som en svært viktig hjelper for Quintana, men også en rytter etter alle solemerker ville hatt flere muligheter til å sykle for egne sjanser også.
– Det er meget trist for Valverde og meget trist for Movistar, sa Baldersheim
– Det er en utrolig kjip start på årets tour. Han satset hardt, kom for fort inn i svingen og mistet kontrollen, sa ekspertkommentator Kurt Asle Arvesen.

Edvald imponerte

En som derimot kan smile er Edvald Boasson Hagen som gjorde en knallsterk tempoetappe og kjørte inn på tiden 16:20, noe som holdt til en imponerende 10. plass.
Sky-rytter Geraint Thomas ble dagens raskeste rytter med tiden 16:04, sekundet foran BMCs Stefan Küng på 2.- og tre sekunder foran lagkamerat Vasil Kiryjenka.
Alexander Kristoff kjørte også en sterk tempo og endte på 27. plass, mens Norges siste representant i årets Tour de France Vegard Stake Laengen ble nummer 110.
Tour de France
Tror nådestøtet kommer på kongeetappen
15/07/2021 PÅ 08:52
Tour de France
Frustrert Froome-hjelper letter på sløret: – Jeg var veldig sint
27/07/2017 PÅ 15:02