Etter 216 kilometer fra Vesoul til Troyes, var det duket for nok et durabelig spurtoppgjør.
Marcel Kittel var nok en gang overlegen i spurten og tok sin andre etappeseier i årets Tour de France.
– Vi kom opp greit og så fikk jeg et veldig bra hjul på Arnaud Démare. Det var deilig. Jeg føler meg veldig bra for tiden, smilte Kittel etter triumfen.
Tour de France
Har etterforsket Tour de France-lag siden 3. juli – kulminerte i politirazzia
15/07/2021 PÅ 08:57
Alexander Kristoff kom sent, men dessverre ikke godt nok, og måtte ta til takke med en fjerdeplass.
– Jeg er veldig skuffet nå. Det ble ikke så godt opptrekk, og det ble litt for langt opp. Men vi prøvde vårt beste og Marco Haller gjorde nok en gang en veldig god jobb på slutten, men det gikk ikke helt som forventet, sa Kristoff etter etappen.
I tillegg til Alexander Kristoff var det også lagt planer for Edvald Boasson Hagen i spurten etter at Mark Cavendish krasjet ut av Touren på tirsdag.
Dimension Data-nordmannen fikk ble trukket opp av lagkamerat Mark Renshaw, men måtte starte spurten litt for tidlig og ble tatt igjen av et kobbel av spurtere med like før mål.
– Han måtte nok startet 400 meter senere der. Han er i kjempegod form, så det handler bare om å finne de rette etappene og øyeblikkene. Men Dimension Data manglet et fullverdig opptrekk, sa landslagssjef og Eurosport-ekspert Stig Kristiansen.
– Vi skulle kjøre for Edvald. Han er i god form, men brukte kanskje litt mye energi i går. Vi prøvde å hjelpe ham, men vi prøver definitivt igjen i morgen. Uten tvil. Kanskje jeg forsøker meg, eller Edvald igjen. Det er vanskelig uten Cavendish, vi savner ham, sa Renshaw etter målgang.
UAE Team Emirates-rytter Vegard Stake Laengen tilbrakte stort sett hele dagen i brudd sammen med Fredrik Backaert fra Wanty og Perrig Quemeneur fra Direct Energie, men med tre kilometer igjen ble trioen kjørt inn. Nordmannen kan likevel smile litt da han ble kåret til etappens mest offensive rytter.
Saken oppdateres!
Tour de France
Tror nådestøtet kommer på kongeetappen
15/07/2021 PÅ 08:52
Tour de France
Frustrert Froome-hjelper letter på sløret: – Jeg var veldig sint
27/07/2017 PÅ 15:02