Den 29-årige Quick-Step-rytteren var forhåndsfavoritt før søndagens etappe som endte i den belgiske byen Liége. Men massevelt 30 km før mål gjorde at Marcel Kittel og resten av storfavorittene i spurternes etappe måtte kjempe helt frem til målstreken.
Taylor Phinney (Cannondale-Drapac) og Yoann Offredo (Wanty-Groupe) var to av fire ryttere som stakk av i brudd allerede fra start. Kun ett minutt før mål ble de innhentet av hovedfeltet og en massespurt hvor det var hver mann for seg selv. Til slutt var det spurtkjempen Marcel Kittel som kunne sykle jublende over mål da han tok sin tiende etappeseier i Tour de France.
– Jeg ville virkelig vinne i dag. For meg var det et stort mål å starte i Tyskland og til slutt vinne den etappen. Jeg er superlettet, sa den tårevåte tyskeren etter å ha syklet inn til seier i den andre etappen av årets Tour de France.
Tour de France
Har etterforsket Tour de France-lag siden 3. juli – kulminerte i politirazzia
15/07/2021 PÅ 08:57
(Artikkelen fortsetter under videoen)
Lagkamerat Matteo Trentin jublet allerede før Kittel krysset mållinjen, og var fornøyd med lagets innsats i den vanskelige massespurten.
– Det var superhektisk og en utfordring å komme seg i god posisjon, men det var en fantastisk seier. Når man vinner ved første mulighet forsvinner litt av presset, sa Trentin etter lagets seier.

Storfavorittene i massevelt

Allerede fra etappestart i den tyske byen Düsseldorf stakk fire ryttere tidlig fra feltet. Franske Thomas Boudat (Direct Energie), Yoann Offredo (Wanty - Groupe Gobert), og Laurent Pichon (Team Fortuneo) lå i brudd sammen med amerikanske Taylor Phinney (Cannondale) nesten helt inn til mål.
Men med 37 km igjen til mål i den belgiske byen Liége satte hovedfeltet opp tempoet. Alexander Kristoffs lagkamerat Tiago Machado var en av rytterne som lå i front for å ta igjen kvartetten i front. Også Quick Step-ryttere lå plassert foran for å skaffe best mulig posisjon for forhåndsfavoritten Marcel Kittel.
Med 30 km igjen til mål utspilte dramatikken seg nok en gang på den regnvåte asfalten. En vanndam i en sving sørget for en massevelt med ca. 30-40 ryttere, hvor store deler av etappefavorittene er involvert. Chris Froome kom seg raskt opp på sykkelen igjen, men like etter skapte et punktert dekk flere problemer for 32-åringen, som til slutt kom seg opp igjen til hovedfeltet igjen sammen med de resterende rytterne som veltet.
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Sammelagtkanoner i massevelt

Fire av hjelperytterne til Alexander Kristoff havnet også i bakken, og 29-åringen klarte aldri å komme seg langt nok opp i hovedfeltet igjen til å kjempe om en spurtseier. Det endte til slutt med en 15. plass for Katusha-rytteren. I mellomspurten etter 6,5km var han derimot sterkest i hovedfeltet, og sørget for elleve poeng i mellomspurten.
Tour de France
Tror nådestøtet kommer på kongeetappen
15/07/2021 PÅ 08:52
Tour de France
Frustrert Froome-hjelper letter på sløret: – Jeg var veldig sint
27/07/2017 PÅ 15:02