Scanpix

Sykkelstjerne hyller Boasson Hagen: – Jeg gråter. Du er en helt

Sykkelstjerne hyller Boasson Hagen: – Jeg gråter. Du er en helt

21/07/2017 16:20Oppdatert 21/07/2017 18:35

Etter mye uflaks tok Edvald Boasson Hagen endelig en etappeseier i Tour de France.

Eurosport Player : Se direkte

Direkte på Eurosport

Edvald Boasson Hagen kom seg i brudd på dagens etappe og det så lyst ut for norsk etappeseier fredag.

Bruddet fikk gå og med 2,5 kilometer igjen rykket nordmannen fra de ni konkurrentene

– Dette er game over. Edvald skal bare holde seg på sykkelen, sa Eurosports sykkelekspert Kurt Asle Arvesen.

Se innspurten. Saken fortsetter under videoen:

Video - Sjanseløse konkurrenter må se at de blir parkert av Boasson Hagen

01:14

– Jeg er i tårer. Du er en helt

Utfordrerne måtte gi opp, for Boasson Hagen holdt inn til mål og vant etappen. Dette var han første etappeseier siden 2011 og den første norske etappeseieren siden 2014 da Alexander Kristoff, vant to etapper.

– Jeg elsker deg Edvald, brølte kommentator Arild Eriksen.

– Det var Arndt som åpnet opp og kjørte på på høyresiden av rundkjøringen og fikk den luken. Jeg er usikker på hva som skjedde da Edvald støtet der. Om han ikke klarte å holde hjulet der, sa Arvesen.

Nordmannen jublet heftig med laget hans, Team Dimension Data, etter seieren. Nordmannen har vært svært nær seier på flere etappe. Aller nærmest da han måtte gi tapt for Marcel Kittel på den

Etter seieren hyller lagkompis og sykkelstjernen Mark Cavendish nordmannen.

– Ja. Edvald. Endelig. Jeg er i tårer. Du er en helt, skriver han på Twitter.

Slik var etappen

Fredagens etappe var perfekt for brudd og flere ryttere prøvde å rive seg løs fra hovedfeltet fra starten av. Etter flere kilometere med støting fikk en gruppe på hele 20 ryttere gå fra hovedfeltet og etablere dagens brudd etter dagens første fjell. Det var gledelig sett med norske øyne for Edvald Boasson Hagen var våken og ble med i bruddet.

De 20 i bruddet var følgende: Jan Bakelants (AG2R-La Mondiale), Daniele Bennati (Movistar), Bauke Mollema (Trek-Segafredo), Ben Swift (UAE), Rudy Molard (FDJ), Michael Albasini og Jens Keukeleire (Orica), Edvald Boasson Hagen (Dimension Data), Gianluca Brambilla (Quick Step), Robert Kiserlovski (Katusha), Thomas De Gendt og Tony Gallopin (Lotto-Soudal), Nikias Arndt (Sunweb), Julien Simon (Cofidis), Lilian Calmejane, Sylvain Chavanel og Romain Sicard (Direct Energie), Elie Gesbert, Romain Hardy og Pierre-Luc Périchon (Fortuneo-Oscaro).

Det virket som om hovedfeltet var komfortable med bruddet og tempoet i hovedfeltet ble bedagelig. Med 73 kilometeren igjen var det over åtte minutter og 30 sekunders avstand mellom utbryterne og hovedfeltet. Eurosports sykkelekspert, Kurt Asle Arvesen, var optimistisk med tanke på Boasson Hagens sjanser.

– Det ligger litt i kortene med alle disse nestenetappene. Men Ben Swift er en mann å passe på. Edvald kjenner godt til ham og motsatt. De to kjørte sammen i Team Sky. De er litt like ryttertyper, sa Arvesen.

Mot mål slet ni ryttere seg løs fra resten av bruddet, inkludert en offensiv nordmann. Det holdt inn til etappeseier for nordmannen.

0
0