Edvald Boasson Hagen kom seg i brudd på dagens etappe og det så lyst ut for norsk etappeseier fredag.
Bruddet fikk gå og med 2,5 kilometer igjen rykket nordmannen fra de ni konkurrentene
Tour de France
Har etterforsket Tour de France-lag siden 3. juli – kulminerte i politirazzia
15/07/2021 KLOKKEN 08:57
– Dette er game over. Edvald skal bare holde seg på sykkelen, sa Eurosports sykkelekspert Kurt Asle Arvesen.
Se innspurten. Saken fortsetter under videoen:

– Jeg er i tårer. Du er en helt

Utfordrerne måtte gi opp, for Boasson Hagen holdt inn til mål og vant etappen. Dette var han første etappeseier siden 2011 og den første norske etappeseieren siden 2014 da Alexander Kristoff, vant to etapper.
– Jeg elsker deg Edvald, brølte kommentator Arild Eriksen.
– Det var Arndt som åpnet opp og kjørte på på høyresiden av rundkjøringen og fikk den luken. Jeg er usikker på hva som skjedde da Edvald støtet der. Om han ikke klarte å holde hjulet der, sa Arvesen.
Nordmannen jublet heftig med laget hans, Team Dimension Data, etter seieren. Nordmannen har vært svært nær seier på flere etappe. Aller nærmest da han måtte gi tapt for Marcel Kittel på den
– Det er så deilig! Endelig. Ingen fotofinish denne gangen, så det var bra. Det er fantastisk. Jeg har vært nær flere ganger, og havnet i bruddet uten å støte for å være der. Jeg klarte å være med i bruddet og samarbeidet i laget fungerte i hele dag. Hele laget gjorde en utrolig jobb. At jeg havnet i bruddet var det beste som kunne skje, sa Edvald Boasson Hagen til TV 2 etter målgang.
Etter seieren hyller lagkompis og sykkelstjernen Mark Cavendish nordmannen.
– Ja. Edvald. Endelig. Jeg er i tårer. Du er en helt, skriver han på Twitter.

Slik var etappen

Fredagens etappe var perfekt for brudd og flere ryttere prøvde å rive seg løs fra hovedfeltet fra starten av. Etter flere kilometere med støting fikk en gruppe på hele 20 ryttere gå fra hovedfeltet og etablere dagens brudd etter dagens første fjell. Det var gledelig sett med norske øyne for Edvald Boasson Hagen var våken og ble med i bruddet.
De 20 i bruddet var følgende: Jan Bakelants (AG2R-La Mondiale), Daniele Bennati (Movistar), Bauke Mollema (Trek-Segafredo), Ben Swift (UAE), Rudy Molard (FDJ), Michael Albasini og Jens Keukeleire (Orica), Edvald Boasson Hagen (Dimension Data), Gianluca Brambilla (Quick Step), Robert Kiserlovski (Katusha), Thomas De Gendt og Tony Gallopin (Lotto-Soudal), Nikias Arndt (Sunweb), Julien Simon (Cofidis), Lilian Calmejane, Sylvain Chavanel og Romain Sicard (Direct Energie), Elie Gesbert, Romain Hardy og Pierre-Luc Périchon (Fortuneo-Oscaro).
Det virket som om hovedfeltet var komfortable med bruddet og tempoet i hovedfeltet ble bedagelig. Med 73 kilometeren igjen var det over åtte minutter og 30 sekunders avstand mellom utbryterne og hovedfeltet. Eurosports sykkelekspert, Kurt Asle Arvesen, var optimistisk med tanke på Boasson Hagens sjanser.
– Det ligger litt i kortene med alle disse nestenetappene. Men Ben Swift er en mann å passe på. Edvald kjenner godt til ham og motsatt. De to kjørte sammen i Team Sky. De er litt like ryttertyper, sa Arvesen.
Mot mål slet ni ryttere seg løs fra resten av bruddet, inkludert en offensiv nordmann. Det holdt inn til etappeseier for nordmannen.
Tour de France
Tror nådestøtet kommer på kongeetappen
15/07/2021 KLOKKEN 08:52
Tour de France
Frustrert Froome-hjelper letter på sløret: – Jeg var veldig sint
27/07/2017 KLOKKEN 15:02