Mark Cavendish har fått ødelagt mye av oppkjøringen til Tour de France etter at han fikk påvist kyssesyke tidligere i vår. At spurtkanonens form er uklar foran Touren, kan åpne muligheten for Dimesion Data-lagkamerat Edvald Boasson Hagen.
– Hvordan Touren blir for min del kommer litt an på Cavendish og hvilken form han er i. Jeg håper jo for laget sin del at han er tilbake, selv om jeg nok får flere muligheter når han ikke er med, sier Boasson Hagen til Eurosport.no.
Briten hadde heller ingen god oppladning foran fjorårets franske eventyr, men viste likevel at man aldri skal avskrive den da 30 år gamle spurtkanonen, som til slutt kunne slå i bordet med fire etappeseirer.
Tour de France
Har etterforsket Tour de France-lag siden 3. juli – kulminerte i politirazzia
15/07/2021 KLOKKEN 08:57
– Det er ikke før den siste uken at jeg har sett på Instagram at han er igang igjen på sykkelen, så jeg vet ikke så mye mer enn andre der. Men vi merker jo at han er borte. Vi skulle for eksempel gjerne hatt flere seirer denne sesongen, både i laget, men også jeg personlig, sier Boasson Hagen.
– Og når man kommer inn på dine prestasjoner, så har det heller ikke vært helt stang inn for deg så langt denne sesongen?
– Nei, jeg har jo ikke hatt de sterkeste resultatene så langt denne sesongen, men jeg føler meg i bra form. Jeg satt bra med i Paris-Roubaix, men det holdt dessverre ikke helt inn. Jeg føler at formen er der den skal være, men det er vanskelig å si når man har trent mye alene og ikke kjørt så mye med laget ennå. Men det er lenge igjen av sesongen, det er nå det virkelig begynner, sier en optimistisk Boasson Hagen.
Rudsbygdingen går nå inn i det som blir sesongens kanskje mest hektiske periode med Tour of Norway, Tour des Fjords, Criterium du Dauphiné og til slutt, rosinen i pølsa, Tour de France. Uavhengig av Cavendish’ tilstedeværelse og form i juli føler 29-åringen seg trygg på at han uansett vil få flere sjanser når det franske sirkuset endelig ruller i gang.
– Jeg håper jeg er i bra slag til Tour de France. Jeg vil jo få muligheter til å kjøre for etapper der og det store målet denne sesongen er jo å få meg en etappeseier. Det kan se ut som det er flere muligheter for meg i år enn det var i fjor. Det er i hvert fall det jeg har hørt, selv om jeg ikke har sett så veldig nøye på løypene der ennå. Det er fremdeles litt tid til og det skal kjøres en del før det, sier Boasson Hagen.
Tour de France
Tror nådestøtet kommer på kongeetappen
15/07/2021 KLOKKEN 08:52
Tour de France
Frustrert Froome-hjelper letter på sløret: – Jeg var veldig sint
27/07/2017 KLOKKEN 15:02