• Se etappen fra Pau til Peyragudes fra klokken 11.00 på Eurosport Player og Eurosport 1.
Torsdag ruller Tour de France-sirkuset videre inn i Pyreneene med en knalltøff etappe med èn utenforkategori-fjell og to førstekategori-fjell.
Selv om Chris Froome innehar den gule trøyen og har sett sterk ut, tror Eurosports sykkelekspert Kurt Asle Arvesen at konkurrentene bak ham nå vil utfordre briten for å se hvor sterk han egentlig er.
Tour de France
Har etterforsket Tour de France-lag siden 3. juli – kulminerte i politirazzia
15/07/2021 PÅ 08:57
– Det er absolutt ikke over. Både Fabio Aru (Astana) og Romain Bardet (AG2R) har vist superform, sier Arvesen til Eurosport.no.

– Han i alle fall ingenting å tape

Men på onsdagens etappe kan Astanas plan på torsdagens etappe ha fått seg en liten knekk. Danske Jakob Fuglsang ligger på en 5. plass i sammendraget, halvannet minutt bak Froome. Astana hadde i utgangspunktet to kort å spille på i sammendraget, men etter Fuglsangs velt på onsdagens etappe ble det klart at han har pådratt seg to brudd i armen.
Danske stiller til start torsdag likevel. Selv om det blir vanskelig å fullføre Tour de France for Astana-rytteren, ser Arvesen muligheter.
– Hvis han er såpass bra ta han forsetter har han i alle fall ingenting å tape. Da kan de spille ut Jakob. Jeg vet ikke helt hvordan de vil gjøre det. Om de vil gjøre det opp Port de Balès. Så får det egentlig bære eller briste. Han vil være veldig hemmet. Spesielt hvis det er dårlig vær. Det er nok tvilsomt om han kommer til mål i årets Tour, sier Arvesen.
Se Tour de France på Eurosport Player. Slik sikrer du deg tilgang.

– Froome har mistet sin beste hjelperytter

Det er ikke bare i Astana det har gått hardt for seg. Også i Froomes lag, Team Sky, har fått kjenne det på kroppen. Tidligere måtte Geraint Thomas bryte rittet. Det åpner kampen i sammendraget.
– Froome har mistet sin beste hjelperytter i fjellene. Jeg vil si at det er ganske åpent om den gule trøyen enda, sier Arvesen.
Eurosports sykkelekspert mener Bardet og Aru må isolere Froome i fjellene. Om det skulle skje kan det være mulig å ta knekken på Froome. For fjelletappene står i kø den neste uken. Faktisk er det kategoriserte stigninger på hver eneste etappe frem til tempoen neste lørdag.
– Det skal ikke mer enn en dårlig dag i fjellene før det er over. Jeg tror alle de etappene de skal igjennom nå i fjellene blir spennende. Konkurrentene til Froome vil benytte enhver anledning til å sette ham på prøve. Det er det eneste rette så lenge hans konkurrenter har gode bein. De vil prøve å ta ham, sier Arvesen.
  • Se etappen fra Pau til Peyragudes fra klokken 11.00 på Eurosport Player og Eurosport 1.
Tour de France
Tror nådestøtet kommer på kongeetappen
15/07/2021 PÅ 08:52
Tour de France
Frustrert Froome-hjelper letter på sløret: – Jeg var veldig sint
27/07/2017 PÅ 15:02