Rudsbygd-gutten er inne i sitt tredje kontraktår med det sørafrikanske laget. Den opprinnelige toårskontrakten ble forlenget med ytterligere to år i fjor. Teamsjef Ryder legger ikke skjul på at han håper samarbeidet med nordmannen fortsetter også utover 2018-sesongen.
– Jeg håper det. Da Edvald ble en del av laget vårt, sa jeg til ham at dersom han en gang skulle forlate oss, ville det trolig være fordi han hadde hatt så mye suksess at vi ikke hadde råd til ham lenger. Det ville i så fall være en god ting, smiler han til NTB.
– Videre sa jeg at når våre veier eventuelt skilles, så skal vi om ikke annet ha sørget for å ha gjort alt som er mulig for å gi ham det han trenger. Alt vi ber om i retur fra ham er den samme innstillingen, tilføyer teamsjefen.
Tour de France
Har etterforsket Tour de France-lag siden 3. juli – kulminerte i politirazzia
15/07/2021 PÅ 08:57

Nyter stor respekt

Ryder føler seg trygg på at den norske 30-åringen har funnet seg til rette i laget hans. Det kan hovedpersonen bekrefte.
– Jeg trives veldig godt her, og det er ingen andre lag jeg vurderer for øyeblikket. Samtidig må jeg selvfølgelig se når kontraktsforhandlingene begynner, men dette er ingenting jeg tenker på nå, sier Boasson Hagen.
– Hvorfor er Dimension Data rett lag for deg?
– Det handler om friheten jeg får, miljøet og i tillegg er det ikke bare resultater som teller for dette laget, sier nordmannen – og sikter til at laget jobber for å skape oppmerksomhet rundt Qhubeka-stiftelsen og dens innsamling av brukte sykler til fattige barn og unge i Afrika.
– Det er positivt å kunne bidra til noe annet enn bare resultater. Det arbeidet Qhubeka gjør gir mening. Det har mye å si for meg, sier Boasson Hagen.
(saken fortsetter under videovinduet)

Erfaren rytter

Ryder tar det på ingen måte for gitt at nordmannen blir i laget hans for all framtid.
– Hvis vi likevel skiller lag, uansett hva det måtte komme av, skal vi bevare vennskapet. «Eddy» har vært helt avgjørende for å bygge dette laget til den merkevaren det er i dag, sier han.
Dimension Data-sjefen hevder Boasson Hagens bidrag til laget handler om mye mer enn bare egne sportslige resultater.
– Han spiller også en rolle med hensyn til de afrikanske rytterne vi har i feltet. Når man har en fyr som «Eddy», med den erfaringen og respekten han nyter, hjelper det hele laget med hensyn til både posisjonering og hvordan de oppfattes i feltet, sier han – og tilføyer:
– Den biten kan enkelte ganger være vanskelig for oss, med ryttere fra mindre sykkelnasjoner. Eddy er i så måte helt avgjørende.

Farsrolle

Ryder sier Rudsbygd-gutten har en helt spesiell posisjon blant de litt mindre kjente syklistene i det sørafrikanske laget.
– Det ser du i de rittene de sykler sammen. De afrikanske rytterne går nærmest i døden for ham, fordi han er så likefram, motiverende og snill med dem. De ser nærmest opp til ham som en far.
En leende Boasson Hagen kjenner seg ikke helt igjen i den siste merkelappen, men sier:
– Jeg er bare meg selv og gjør så godt jeg kan. Kan de andre plukke opp noe, er det bare positivt.
Den fjerde etappen av Tour de France ser du på Eurosport Player og Eurosport 1 fra kl. 12.00!

Slik blir fjerde etappe av Tour de France

(©NTB/Eurosport.no)
Tour de France
Tror nådestøtet kommer på kongeetappen
15/07/2021 PÅ 08:52
Tour de France
Frustrert Froome-hjelper letter på sløret: – Jeg var veldig sint
27/07/2017 PÅ 15:02