Eurosport

Eventyret fortsetter: – Jeg kan ikke tro det. Det er en drøm som har vart i tre uker

Eventyret fortsetter: – Jeg kan ikke tro det. Det er en drøm som har vart i tre uker

20/07/2017 16:06Oppdatert 20/07/2017 18:01

Det ble mye spenning opp det siste fjellet på den 18. etappen i Tour de France, torsdag.

Eurosport Player : Se direkte

Direkte på Eurosport
  • Se etappen fra Embrun til Salon-de-Provence fredag klokken 12.15 på Eurosport Player og Eurosport 1.

På den siste tøffe utpregede fjelletappen var det siste mulighet for konkurrentene til å angripe Chris Froome. Et stort brudd gikk tidlig på etappen, men etterhvert som fjelltoppene ble høyere og høyrere ble det færre og færre ryttere igjen.

Det ble skikkelig spenning opp Col d'Izoard der det var målgang. Både i sammendraget og i kampen om etappeseieren. Warren Barguil tok igjen Darwin Atapuma i front og de to kjempet om etappeseieren. Til slutt var franskmannen som tok etappeseieren og han sikret seg samtidig også sammenlagtseieren i klatrekonkurransen. Alt han nå må gjøre er å komme seg til Paris.

– Det var fantastisk. Jeg kan ikke tro det. Det er en drøm. Det er en drøm som har vart i tre uker, sa Barguil etter seieren.

Det har virkelig vært et eventyr for Sunweb og Barguil i årets Tour de France. Fra før av har laget to etappeseiere signert Michael Matthews, som også har den grønne trøyen. Dette var også Barguils andre etappeseier i Tour de France og i sammenlagtkampen kjørte han seg opp til en 9. plass. Det gjorde han ved å støte fra hovedfeltet før sammenlagtkanonene gikk.

– Han var ikke i det opprinnelige bruddet. Jeg hadde ikke trodd at vinneren skulle sitte i hovedfeltet i dag. De andre i sammendraget ligger og lurer, så går Barguil litt tidligere, sa Eurosports sykkelekspert Kurt Asle Arvesen.

Tok tilbake 2. plassen

Det skjedde også mye i sammenlagtkampen. Ved inngangen til det harde partiet opp Col d'Izoard måtte ryttere som Fabio Aru og Simon Yates slippe gruppen med den gule trøyen.

Romain Bardet angrep og blåste av flere av sammenlagtkandidatetene med et rykk cirka 4,5 kilometer igjen. Kun Chris Froome og Rigoberto Uran hang med. Men franskmannen klarte ikke å slite seg løs og Chris Froome fikk en luke da han slo kontra etter å ha kjørt inn Bardet.

Men i den lille utforkjøringen kjørte de to briten inn og de kom samlet til mål. En sterk spurt sikret imidlertid Bardet fire bonussekunder og dermed passerte han Uran i sammendraget.

Saken fortsetter under videoen:

Video - Her angriper Bardet

00:20

54 ryttere i brudd

Det ble kjørt hardt fra start og også på denne etappen fikk et brudd etablere seg tidlig. Det var imidlertid ikke et lite brudd. Til slutt var det hele 54 ryttere som rev seg løs fra hovedfeltet og fikk en svær luke. Det var kun Sky, Bora-Hansgrohe og Lotto-Jumbo som ikke hadde ryttere i bruddet.

Likevel var det ikke de farligste rytterne som stakk. Brice Feillu var den som lå best an i sammendraget på en 16. plass, over 33 minutter bak Chris Froome.

Utover på etappen kom angrepene i bruddet og bruddet skallet seg ned til 25 ryttere med 60 kilometere igjen til mål. Opp Col de Vars angrep Alexey Lutsenko, Tony Gallopin, Darwin Atapuma og Romain Sicard gruppen og fikk en luke over toppen. Der ble det også klart at Warren Barguil har vunnet klatretrøyen i årets Tour de France om han kommer seg til mål i Paris. Det er ingen som kan ta ham igjen i sammendraget etter dagens etappe.

– Den er hans om han kommer til mål. Han skal klare det, sa Eurosports sykkelekspert Kurt Asle Arvesen.

Bruddet sprakk opp Cold de Vars og de fire fremme i tet hadde over fem minutter igjen ned til gruppen med Chris Froome og de andre sammenlagtfavorittene. Etter utforkjøringen klarte fire ryttere å kjøre seg opp til tetgruppen. Dette var Romain Hardy, Nicolas Edet, Tsgabu Grmay og Daniel Navarro.

Opp Col d'Izoard sprakk gruppen opp før de ble kjørt inn. Til slutt var det Warren Barguil som tok seieren.

  • Se etappen fra Embrun til Salon-de-Provence fredag klokken 12.15 på Eurosport Player og Eurosport 1.

Video - Froome slår kontra

00:30
0
0