Etter tirsdagens etappe i Tour de France ble den slovakiske stjernen diskvalifisert fra sykkelrittet, beskyldt for å ha skadet britiske Cavendish med vilje.
Det reagerer Sagans lag, Bora-hansgrohe, på. Natt til onsdag gikk de ut med en pressemelding hvor de sier at de er strekt uenige i diskvalifikasjonen og sier det vil bli lagt inn en offisiell protest.
Tour de France
Har etterforsket Tour de France-lag siden 3. juli – kulminerte i politirazzia
15/07/2021 PÅ 08:57
– Sagan avviser at han forårsaket, eller at han på noen måte mente å forårsake krasjet, skriver laget.
Cavendish veltet stygt etter å ha blitt truffet av albuen til Sagan kort før målgang i sentrum av Vittel. Briten traff reklameskiltene med voldsom kraft og fikk i røntgen påvist brudd i kragebenet. Skaden gjør at han må stå over resten av årets Tour de France.
– Jeg visste ikke Cavendish var bak meg. Han kom fra høyre side, og jeg prøvde å gå på Kristoffs hjul. Mark kom veldig raskt fra bak meg, og jeg hadde ikke tid til å reagere og gå til venstre, forklarer Sagan i pressemeldingen.
– Han traff meg, så gjerdet. Da jeg etterpå fikk vite at han hadde krasjet, var det første jeg gjorde å finne ut hvordan det gikk med ham. Vi er venner og kolleger i feltet, og slike krasj er aldri hyggelige, sier slovaken.
Dagens etappe har sen start, og kan ses på Eurosport Player og Eurosport 1 fra kl. 13. Så gjenstår det å se om Peter Sagan er tilbake på startstreken.

Alexander Kristoff spurtslått i spurtdramatikk

(©NTB)
Tour de France
Tror nådestøtet kommer på kongeetappen
15/07/2021 PÅ 08:52
Tour de France
Frustrert Froome-hjelper letter på sløret: – Jeg var veldig sint
27/07/2017 PÅ 15:02