Sykkellaget Bora-Hansgrohe har bedt Idrettens voldgiftsrett (CAS) vurdere sykkelstjernen Peter Sagans utelukkelse fra Tour de France, skriver TV 2.
Slovakens lag vil forsøke alt for å få ham tilbake i det prestisjetunge rittet. Sagan ble tirsdag utestengt for å ha brukt albuen i spurten mot Dimension Datas Mark Cavendish.
Sagan mener han ikke gjorde noe galt, og mange eksperter er enige i at han er for hardt straffet.
Tour de France
Har etterforsket Tour de France-lag siden 3. juli – kulminerte i politirazzia
15/07/2021 PÅ 08:57
– Vi har fremdeles ikke fått avgjørelsen fra CAS. Vi vet ikke om beslutningen blir omgjort eller ikke. Peter er «standby». Han er hjemme i Monaco. Vi tar det dag for dag, sier Bora-Hansgrohes pressesjef Ralph Scherzer til TV 2.

– Rart om Sagan kommer tilbake

Norges landslagssjef og Eurosport-ekspert Stig Kristiansen mener det vil være veldig rart om Sagan plutselig skulle dukke opp igjen i Touren nå.
– Så vidt jeg vet må en rytter sykle alle rittets kilometer for å være gjeldende. Så når han ikke har fått kjørt gårsdagens eller dagens så blir det jo et avvik på den regelen, sier Kristiansen.
Bora-laget har anket saken helt opp til CAS på grunnlag av det de mener er en prosesuell feil da Sagan selv aldri fikk muligheten til å forklare seg overfor juryen.
– Det har aldri skjedd før så vidt jeg vet. Vi hadde jo en hendelse med Eduardo Sepúveda som måtte sette seg i bilen etter et uhell og servicebilen hadde kjørt forbi ham. Han hoppet inn i en konkurrerende servicebil og kjørte 100 meter for å ta igjen bilen sin, i stedet for å løpe på sykkelsko oppover. Da ble han ekskludert fra Touren. Så at Sagan skal tilbake etter å ha stått over to etapper virker rart. Men nå har UCI tatt i bruk en regel og ikke fulgt den helt selv, sier Kristiansen.
Den norske landslagssjefen tror det hele heller dreier seg om at det tyske laget er ute etter å ha juridisk grunnlag for å gå etter UCI med et øknonomisk erstatningskrav.
– Sykkesporten er sponsorer. Det er et kommersielt sirkus hele greien. Det koster kanskje 300 millioner å drive et World Tour team. Dette er det største og beste utstillingsvinduet og Sagan er det største og beste objektet å sponse. Det er klart det er en stor greie for dem at han er blitt kastet ut, sier Kristiansen.
Så spørs det hvor lang til CAS bruker på å avgjøre saken. Det er uansett svært lite sannsynlig at man får de Sagan tilbake i årets Tour de France.
– Vi kjenner stort sett CAS fra dopingdommer, og det tar jo en evighet. Den her må de bruke litt mindre enn en evighet på å få avgjort, sier Kristiansen.
Torsdagens etappe av Tour de France ser du på Eurosport Player og Eurosport 1 nå!
(©NTB/Eurosport.no)
Tour de France
Tror nådestøtet kommer på kongeetappen
15/07/2021 PÅ 08:52
Tour de France
Frustrert Froome-hjelper letter på sløret: – Jeg var veldig sint
27/07/2017 PÅ 15:02