Scanpix

Norsk rytter sliter med bronkitt – likevel vil laget at han prøver å fullføre Tour de France

Norsk rytter sliter med bronkitt – likevel vil laget at han prøver å fullføre Tour de France
Av NTB

19/07/2017 13:05Oppdatert 19/07/2017 13:11

Vegard Stake Laengen har fått konstatert bronkitt, men sykkelproffens arbeidsgiver ønsker likevel at han skal forsøke å fullføre Tour de France.

Eurosport Player : Se direkte

Direkte på Eurosport
  • Se etappen fra La Mure til Serre-Chevalier onsdag klokken 12.00 på Eurosport Player og Eurosport 1.

Askerbøringen har slitt med sykdom i langt over en uke og trodde tidligere denne uken at han var på bedringens vei. Tirsdag kom han imidlertid til mål med tette luftveier, og undersøkelser ga ingen oppløftende svar.

– Det har satt seg i bronkiene, og da er det ikke så lett å puste. Nå handler det bare om å komme i mål, sa Stake Laengen til TV 2 foran starten på onsdagens etappe.

– Bedre for pusten min

Den blir ikke av det enkle slaget. På veien til målgangen i Serre-Chevalier skal rytterne over ikke mindre enn fire fjell. Tre av dem er av det voldsomme slaget.

For Stake Laengen blir det en kraftprøve av de sjeldne.

– Det er en hard etappe, men det er lange og harde fjell. Da finner man en rytme, og det er bedre for pusten min, sa askerbøringen.

– Ønsker at jeg skal fullføre

Nordmannen innrømmer at han helst skulle ha avsluttet Tour de France-debuten tidlig, men det tillater ikke Team UAE Emirates-laget.

– Laget har sagt at de ønsker at jeg skal fullføre, sa Stake Laengen - og tilføyde:

– Jeg hadde kanskje helst reist hjem for å restituere meg raskere og komme tilbake til nye ritt. Det er kjedelig å sitte i gruppettoen dag etter dag, men jeg må bare høre på dem.

Onsdagens etappe er 183 kilometer lang.

(©NTB)

0
0