Det er nå klart at laget Direct Energie dropper sin spurtstjerne, franske Bryan Coquard (25), til sommerens Tour de France. Dette skal være en straff fra lageier fordi Coquard har uttrykt et ønske om å forlate Direct Energie etter sesongen.
– Vrakingen er jo helt håpløs. Det er et hån mot sponsorer som sputter inn penger, laget utelater jo den største vinnerkandidaten de har. Det er også veldig dårlig gjort ovenfor rytteren som kunne gått for flere sesongen siden, men han har blitt i det lille laget, sier en engasjert Eurosport-kommentator Arild Eriksen.
Og han fortsetter:
Tour de France
Har etterforsket Tour de France-lag siden 3. juli – kulminerte i politirazzia
15/07/2021 PÅ 08:57
– Coquard har jo bare gitt beskjed om at han vil bytte lag etter sesongen, så har sjefen blitt sur og sagt at han ikke får sykle Tour de France.
  • Se hvert eneste pedaltråkk fra Tour de France med et abonnement på Eurosport Player
Dette kan imidlertid bli en fordel for de andre spurterne, herunder en av våre norske favoritter.
– Ja, det er jo en fordel for Alexander Kristoff, det blir en konkurrent mindre å tenke på i spurtene. Når det er sagt er det nok andre som er vel så gode og bedre enn Coquard som vil skape problemer for Kristoff, sier Eriksen.
Selv om en slik lagstrategi ikke er noe nytt, kan det skape trøbbel for et lag som Direct Energie.
– Lageiere bruker jo store ritt som pressmiddel for at ryttere skal resignere. Det er ikke noe nytt, men sponsorene liker jo dette veldig dårlig. Da kan det hele slå tilbake på laget, fordi sponsorene kan trekke seg om man ikke stiller med sitt beste lag, avslutter Eurosport-kommentatoren.
Tour de France starter lørdag 1. juli i tyske Düsseldorf og vi sender moroa på Eurosport Player og Eurosport 1. For første gang skal vi også sende hvert eneste minutt fra hver eneste etappe, så det er bare å benke seg i sofaen!

Alexander Kristoff

Foto: Scanpix

Tour de France
Tror nådestøtet kommer på kongeetappen
15/07/2021 PÅ 08:52
Tour de France
Frustrert Froome-hjelper letter på sløret: – Jeg var veldig sint
27/07/2017 PÅ 15:02