Se etappen fra Laissac-Sévérac l'Église til Le Puy-en-Velay søndag klokken 13.00 på Eurosport Player og Eurosport 1.
På den 14. etappen var det gode muligheter for at et brudd skulle gå inn. Etappen startet flatt, men siste delen var kupert med to tredjekategorifjell. Et femmannsbrudd gikk tidlig på etappen, men ble kjørt inn med 12 kilometeren igjen.
Med få kilometere igjen prøvde flere ryttere å komme seg løs. Blant annet Alexander Kristoffs lagkamerat i Katusha, Maurits Lammertink.
Tour de France
Har etterforsket Tour de France-lag siden 3. juli – kulminerte i politirazzia
15/07/2021 KLOKKEN 08:57

Edvald på tredje – Froome i gult

Det ble en spurt opp den siste bratte bakken. Edvald Boasson Hagen hang lenge med, men til slutt var det Michael Matthews som stakk av med seieren. Boasson Hagen ble nummer tre.
– En kjempefin tredjeplass. Edvald kunne ikke gjort noe annerledes. De to var nok litt for sterke. Han lå der han skulle ligge, men han kunne nok fått litt mer hjelp av laget før finalen, sa Eurosports ekspertkommentator Kurt Asle Arvesen.
I den tøffe stigningen fikk også Fabio Aru problemer. Astana-rytteren og Tour-lederen var bak Chris Froome i mål og tapte verdifulle sekunder i sammendraget. Han mistet trøyen etter at han kom i mål på en 30. plass, 26 sekunder bak Matthews.
Det betyr at Froome leder med 19 sekunder på Aru, 23 sekunder på Romain Bardet og 29 sekunder på Rigoberto Uran.
Se Tour de France på Eurosport Player. Slik sikrer du deg tilgang.

Kittel fikk trøbbel

Som det pleier ble det også støtet fra start i det etappen startet. Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) startet det hele og fikk med seg Maxime Bouet (Fortuneo–Oscaro), Timo Roosen (LottoNL–Jumbo) og bruddkongen Thomas Voeckler (Direct Énergie).
De fire i brudd fikk en god avstand til hovedfeltet og etter en liten stund fikk de besøk av Reto Hollenstein (Katusha-Alpecin) som støtet seg opp til bruddet. Men hovedfeltet var nok innstilt på ikke å la bruddet få mye avstand og det ble med to til tre minutter.
Opp den siste tredjekategorifjellet, Côte de Centrès, fikk både Bouet og Roosen problemer med å holde med bruddet og ble kjørt av.
Problemer fikk også Marcel Kittel som holdt på å bli kjørt av hovedfeltet mellom de to tredjekategorifjellene. Den tyske spurteren med fem etappeseiere i årets Tour pustet tungt og slet med å komme seg opp igjen på halen av hovedfeltet. Det kan være et svakhetstegn fra innehaveren av den grønne trøyen, selv om han kom seg opp igjen til feltet etter å ha kommet med en gruppe.
– Oi, det der ikke er ikke med vilje. Det var sidevind på toppen og han lå helt på halen, sa Eurosports sykkelekspert Kurt Asle Arvesen.
Se etappen fra Laissac-Sévérac l'Église til Le Puy-en-Velay søndag klokken 13.00 på Eurosport Player og Eurosport 1.
Tour de France
Tror nådestøtet kommer på kongeetappen
15/07/2021 KLOKKEN 08:52
Tour de France
Frustrert Froome-hjelper letter på sløret: – Jeg var veldig sint
27/07/2017 KLOKKEN 15:02