• Se etappen fra La Mure til Serre-Chevalier onsdag klokken 12.00 på Eurosport Player og Eurosport 1.
– Det har vært helt utrolig, sier Eurosports sykkelekspert Knut-Walther Baldersheim til Eurosport.no
Etter heroisk kjøring på fjelletappene har Team Sunwebs Michael Matthews kjørt seg opp i ryggen i poengkonkurransen. For der Marcel Kittel har måtte sette seg i gruppettoen har rytteren fra Australia vært offensiv og sanket inn poeng. Den offensive kjøringen har også gitt ham to etappeseiere. Nå er han bare 29 poeng bak Kittel.
Tour de France
Har etterforsket Tour de France-lag siden 3. juli – kulminerte i politirazzia
15/07/2021 PÅ 08:57
De to neste dagene venter det nye fjelletapper. Baldersheim er spent på å se om 26-åringen vil ta nye poeng på Kittel på disse to etappene.
– Jeg har lyst til å kåre ham til årets mest offensive rytter. Mange lo litt av ham i starten da han lå 150 poeng bak i poengkonkurransen, men han ga seg ikke og holdt det gående. Hatten av for både ham og laget. De har tatt tre etappeseiere og har Warren Barguil i klatretrøyen. Det er bra. Så kommer de fra Giro d'Italia der Tom Duomolin vant. Det er ikke et lag som har satt så stor preg på sammendraget, sier Eurosports sykkelekspert.

Tror Bardet angriper på dette fjellet

De to neste fjelletappene er også siste mulighet for sammenlagtkanonene. Nå dundrer rytterne inn i alpene. Chris Froome og Team Sky har den gule trøyen, men bak lurer Fabio Aru (Astana) 18 sekunder bak, Romain Bardet (AG2R) 23 sekunder, og Rigoberto Uran (Cannondale Drapac) 29 sekunder.
Baldersehim tror Bardet vil prøve seg opp stupbratte og mektige Col du Galibier, som er etappens siste fjell og det høyeste punktet i årets Tour de France før rytterne stuper ned nesten 30 kilometer til mål i Serre-Chevalier.
– Jeg har kanskje mest troen på hjemmefavoritten Bardet. Han har prøvd seg tidligere. Nedover også. Vi kan se at han prøver seg en halv kilometer før toppen der. Det kan være et alternativ. Han har gjort det før med hell. Men de skal opp tøffe fjell før det også. Col du Galibier er det høyeste punktet vi er på i år. 2 642 meter. Noen takler ikke høyden så godt heller. Det kan bli spennende å se hvem som tåler det og hvem som ikke tåler det, sier Baldersheim.
Før tempoen lørdag tror Eurosports sykkelekspert at de må ta tid på briten før tempen i Marseille.
– Froome kan ta et minutt på de andre der. Det betyr at de andre må ta halvannet minutt på Froome før tempoen, sier Baldersheim.

– Må sende av gårde ryttere

Om Froome angripes allerede på de første fjellene tror Eurosports sykkelekspert at det kan bli en forrykende etappe. Han tror AG2R fort kan kjøre på etappen for Bardets sjanser.
– Kommer angrepene tidlig og da vet hva hva de har i vente på Col du Télégraphe og Galibier etterpå. Det kommer til å bli et skikkelig race. Vi ser at det ikke er mange ryttere som har sterke lag rundt seg. Vi så det ned Aru da han var i gul trøye. Han sitter alene. Froome har ikke hatt så mange med seg og så kommer denne praten om Froome/Landa, men det tror jeg er mer medieskapt enn at det er et problem. Jeg tror det om å gjøre å ha det sterkeste laget. Det er derfor jeg nevner AG2R og Bardet. Han virker å kanskje ha det sterkeste laget rundt seg, sier Baldersheim.
Noe av nøkkelen blir trolig å sende ryttere i brudd og prøve å isolere Froome. Men sistnevnte kan blir vanskelig.
– De må selvfølgelig isolere ham, men problemet er at han har kanskje et av de sterkeste lagene. Han er vanskelig å isolere, men jeg tror heller at de må sende ryttere avgårde og komme seg tidlig i brudd. Eksempelvis AG2R. At de får med en mann eller to. Slik at når det blir isolert automatisk, at de har ryttere foran som kan hjelpe ham. Eksempelvis på nedkjørselen på disse flatene, sier Eurosports sykkelekspert.
  • Se etappen fra La Mure til Serre-Chevalier onsdag klokken 12.00 på Eurosport Player og Eurosport 1.
Tour de France
Tror nådestøtet kommer på kongeetappen
15/07/2021 PÅ 08:52
Tour de France
Frustrert Froome-hjelper letter på sløret: – Jeg var veldig sint
27/07/2017 PÅ 15:02