Alexander Kristoffs (30) fremtid i Katusha er uviss. Ifølge NRK er det flere lag som ligger langflate etter den norske spurteren. Et av de er Quick-Step Floors og sportsdirektør Brian Holm bekrefter til kanalen at de har gitt et tilbud til Kristoff.
Landslagssjef Stig Kristiansen anslår det som 50 prosent sjanse for at Kristoff blir i Katusha, men tror også at laget ønsker seg en rytter som kan vinne flere World Tour-ritt.
Sykling
Brøt etter velt i Tour of Oman
21/02/2019 KLOKKEN 11:11
– Det er et spill i kulissene i forhold til det vi ser uten i fra. Han har fått et tilbud fra Katusha som sikkert er noe ned i lønn. Det er nok ingen som ønsker å gå ned i lønn. Han mener naturligvis at han er verdt det samme. Så er det litt med omstendighetene. Katusha er i utgangspunktet et russisk lag og har Ilnur Zakarin som sammenlagtrytter. Så er laget blitt registrert i Sveits med ny delsponsor, slik at det er mange ting som foregår i kulissene der, sier landslagssjefen til Eurosport.no.
Saken fortsetter under videoen:

– Jeg tror ikke han skal stange hodet mot Kittel

Om Kristoff skulle velge Quick-Step Floors som ny arbeidsgiver mener landslagssjefen at det vil være attraktivt. Men da må spurtrivalen Marcel Kittel forlate laget. Den tyske spurteren har levert solide resultater i Tour de France med to ettappeseiere.
– Jeg tror ikke han skal stange hodet mot Kittel i et hvert løp som avgjøres i spurt. De fleste løp avgjøres i en spurt. Da må han sloss om posisjonen sin der. Det tror jeg ikke er noe han er tjent med, sier Kristiansen.
Hvis Kristoff skulle forlate Katusha tror landslagssjefen at vi kan få se en stollek. Kittel har vært linket til Kristoffs lag, men ifølge den belgiske avisen Het Nieuwsblad tyder mye på at Kittel blir å se Quick-Step Floors' farger også neste sesongen.
– Sist lørdag satt jeg sammen med hans manager i Düsseldorf. Marcel ønsker å være hos oss og vi ønsker at han skal fortsette, sier sportsdirektør Patrick Lefevere til Het Nieuwsblad.

– De får en klassikerrytter også

Det er kanskje ikke så rart at Katusha har følere ute på den tyske spurteren. Kittel er veldig attraktiv for Katusha siden Alpecin som er sponsor er tysk. Om det skulle være en mulighet for å sikre seg den tyske 29-åringen tror Kristiansen at de vil strekke seg langt.
– Hvis de vil gå i den retningen handler det bare om å få ham. Da spiller det ingen rolle om tilbudet er 2 millioner eller 2,2 millioner. Så er det den andre retningen i Katusha med Zakarin og sammenlagt. Det er en vei å gå som er veldig ressurskrevende.
– Hvis du hadde vært Statoil og hadde gått inn og betalt 200 millioner ville du nok antakeligvis ønsket å ha Edvald og Alexander på det laget. Det er det som nordmenn glemmer litt. Det er store, store sponsorer som går inn og de ønsker en profil på det for å få den oppmerksomheten slik at de får betalt tilbake det de investerer i form av oppmerksomhet. Tysk sponsor, tysk personlighet.
Om det skulle bli en stollek vil Quick-Step være interessante for Kristoff.
– Quick-Step Floors vil da mangle en spurter og vil gjerne ha det på plass. Kittel er vanskelig å erstatte slik det fremgår i dag, men de får noe mer enn en ren spurter i Alexander. De får en klassikerrytter også. De mistet Tom Boonen denne sesongen til pensjonstilværelsen. De trenger å fylle på litt. Det er lag med mange store gode ryttere. I bildet av at han står ganske godt i det der han er, Quick-Step Floors, og Astana som er blitt nevnt, er ikke feil. Det er ikke så mange andre lag som har det fokuset, sier Kristiansen.
Saken fortsetter under videoen:

Kittel knuste konkurrentene

– Ikke like lett å få det i det første året

Landslagssjefen er klar på at Katusha er laget der han vil få best mulige rammer og ting på sin måte. Samtidig ser han også positive effekter ved å melde overgang til et annet lag, men advarer Kristoff mot at han kanskje ikke får ting helt som han selv måtte ønske. I hvert fall ikke det første året.
– I Katusha vet han hva han har og hva han får. Han vil nok få mindre av det i et nytt lag. Kanskje den personlige kontrakten er bedre. Det er en bit av det pluss det at av og til er endring positivt selv om det kan være ubehagelig. Det kan i seg selv gi deg fremgang. Så får du litt andre folk rundt deg og litt stimuli, sier Kristiansen.
– Bør han bytte lag?
– I dette Tour de France-laget til Katusha er det ingen sammenlagtkandidater. Han har veldig god støtte i det laget han har. Det er ikke like lett å få det i det første året i et nytt lag. Man får med seg noen ryttere, men de har ofte delt fokus med både sammenlagt og sprint. Det er få lag som kun har spurten som sitt virke. Det er plusser og minuser. Han vet hva han har der han kommer fra.
Sykling
Colbrelli vant, Kristoff på femte i Oman
19/02/2019 KLOKKEN 12:27
Tour of California
Kristoff kom til kort i California
14/05/2018 KLOKKEN 07:15