– Uten andre utfordringer er Kittel den raskeste i feltet i dag, sier landslagssjef i sykling, Stig Kristiansen til Eurosport.no.
Marcel Kittel er i ferd med å bli like dominant i Tour de France som han var i 2013 og 2014. Da endte den raske tyskeren opp med totalt åtte etappeseiere i Touren.
Tour de France
Har etterforsket Tour de France-lag siden 3. juli – kulminerte i politirazzia
15/07/2021 KLOKKEN 08:57
Saken fortsetter under videoen:

Kittel knuste konkurrentene

– Behøver ikke å servere etappen på et sølvfat til ham

Til nå er det blitt to på Quick-Step Floors-rytteren, men Kristiansen tror det kan bli enda flere triumfer for Kittel om ikke konkurrentene tar grep.
– Lagene må sette opp noen hindringer. Kjøre hardt, få avgårde noen ryttere og gjøre noe mer enn at det blir en ren spurtetappe for å ta ham. Nå vet vi at spurt er litt tilfeldigheter også, men du behøver ikke å servere etappen på et sølvfat til ham. De må jobbe med å finne en løpsform som kan frariste ham initiativet, sier Kristiansen.
Til er det blitt litt for lett reise til spurten for 29-åringen. På den 7. etappen skal rytterne fra Troyes til Nuits-Saint-Georges. På veien står to kategori 4 fjell i veien. Det, samt sidevind kan gi Kittel en tøffere reise, tror Kristiansen.
– Blir det rett frem og spurt, så vet man i alle fall hva man møter. Til nå har Kittel vært den absolutt sterkeste med ganske god margin. Da bør man prøve å slite ham ut litt på forhånd. Få han til å jobbe, fortsetter landslagssjefen.
Saken fortsetter under videoen:

– Han er veldig god til å søke fart

Selv om det kan virke som at Kittel er dominant er ikke etappene ferdig spurtet. Men tyskerens styrker er gode. Han er tidligere tempoverdensmester som junior og har en rå kraft.
– Han har en enorm kapasitet i bunn. Så har han den rå styrken på toppen. Da vi få kilometerangivelsen på spurten i dag var han på 70 og de andre var på 65. Det sier sitt samtidig som han klarer å beholde aeordynamikken. Hvis du holder en plastpose ut av vinduet på en bil i 70 km i timen drar det litt. Kittel er 1.90 og 87 kilo. Det er klart at han tar litt vind, men han er veldig god til å søke fart. Han spurter riktig og står riktig i forhold til kroppsstørrelsen, sier Kristiansen.
– Det gjør mange andre også. Dette er ting som man er blitt oppmerksomme på de siste årene. For ti/femten år siden var det Cavendish som begynte å spurte lavt. Thor Hushovd og Tom Boonen stod på en helt annen måte og spurtet. De skjønte at det var store marginer å hente, avslutter landslagssjefen.
Tour de France
Tror nådestøtet kommer på kongeetappen
15/07/2021 KLOKKEN 08:52
Tour de France
Frustrert Froome-hjelper letter på sløret: – Jeg var veldig sint
27/07/2017 KLOKKEN 15:02