Edvald Boasson Hagen utelukker ikke at det blir kjørt for ham i massespurtene i Tour de France ettersom lagkamerat Mark Cavendish måtte bryte rittet tirsdag.
  • Se den 6. etappen av Tour de France på Eurosport Player og Eurosport 1 torsdag fra kl. 12.00!
Cavendish veltet stygt etter å ha blitt truffet av albuen til den slovakiske superstjernen Peter Sagan kort før målgang på tirsdagens etappe. Briten traff reklameskiltene med voldsom kraft og kom til Team Dimension Datas lagbuss med smerter i skulderen og en finger som måtte sys.
Tour de France
Har etterforsket Tour de France-lag siden 3. juli – kulminerte i politirazzia
15/07/2021 PÅ 08:57
Senere på kvelden kom bekreftelsen at han måtte bryte.
(saken fortsetter under videovinduet)

Alexander Kristoff spurtslått i spurtdramatikk

Det betyr at laget står igjen uten en klar mann å kjøre for i spurten. Mark Renshaw er normalt den siste som trekker opp Cavendish i Dimension Data-toget, men det er ikke utenkelig at det blir kjørt for Edvald Boasson Hagen når det nå venter to flate etapper som kan ende med massespurt.
Det vet også nordmannen selv.
– Det er åpent. Vi har ikke snakket om det ennå, vi har konsentrert oss om dagens etappe, sa 30-åringen til NTB like etter målgang på onsdagens femte etappe.
Der kom han seg med i det rette bruddet, men måtte se hovedfeltet, med BMC i front, spise opp hele forspranget til utbryterne inn i den siste bakken før mål.

Sagan også ute

Nå venter to flate etapper som vil passe spurterne godt. Der kan det også se lysere ut med tanke på etappeseier til enten Alexander Kristoff eller Boasson Hagen ettersom både Cavendish og Peter Sagan er ute av Tour de France-sirkuset.
Sistnevnte ble kastet ut av treukersrittet etter albuen som traff Cavendish.

Sjette etappe åpner for massespurt

(©NTB/Eurosport.no)
Tour de France
Tror nådestøtet kommer på kongeetappen
15/07/2021 PÅ 08:52
Tour de France
Frustrert Froome-hjelper letter på sløret: – Jeg var veldig sint
27/07/2017 PÅ 15:02