Etter Marcel Kittels etappeseier onsdag, spådde Eurosports sykkelekspert Kurt Asle Arvesen at kampen om den gule trøyen ville starte for alvor på torsdagens fjelletappe fra Pau til Peyragudes. Det fikk han rett i.
Med én km igjen til mål lå mannen i gult, Chris Froome, godt posisjonert som nummer to i tetgruppen, sammen med blant andre Fabio Aru, Romain Bardet, Alberto Contador og Dan Martin. Med 700 meter igjen til mål rykket George Bennet til, men Chris Froomes hjelperytter Michael Landa tettet raskt luken. Rytterne ventet til siste sekund med å angripe opp den bratte andregradsstigningen opp Peyragudes.
– De drøyer det og de drøyer det, kommenterte Eriksen like før 350 meter var passert og Fabio Aru startet sitt angrep.
Tour de France
Har etterforsket Tour de France-lag siden 3. juli – kulminerte i politirazzia
15/07/2021 PÅ 08:57
Men Aru var smart og drøyet angrepet sitt for å se om han fikk en liten luke. Chris Froome hang seg raskt på, men falt av da Aru satte inn angrepet for fullt, i jakten på den gule trøyen. Denne gang etterfulgt av Dan Martin og Romain Bardet.
– Det er Aru som kjemper i front, kan du ta den gule trøya? Det blir vel kanskje ikke nok sekunder, se hvor bratt det er, kommenterte Eurosports sykkelkommentator Arild Eriksen da Aru angrep på det bratteste.

Tapte sekund på sekund

Men franskmannen Romain Bardet var like i hælene, og til slutt var det han som kunne sykle seirende inn til etappeseier foran Rigoberto Uran. Fabio Aru syklet inn på tredjeplass, mens Chris Froome endte på syvende plass, 22 sekunder bak Bardet. I den tøffe andrekategorien tapte Froome dyrebare sekunder med tanke på den gule trøya.
– Hvor mange sekunder går det før Froome kommer, oi, oi, oi, blir det nok sekunder til at Aru tar over den gule trøya? Det gjør han, for en sprekk av Froome på slutten, sa Eriksen før han la til:
– Hvor mange sitter ikke der nå og river seg i håret for at de skulle kjørte mye hardere og tidligere.
Fabio Aru tok over den gule trøyen med seks sekunders ledelse ned til Froome.

Sammenlagtfavoritter hang ikke med

Med 33 km igjen til mål klarte ikke danske Jakob Fuglsang lenger å holde følge med tetgruppen. Dansken som før torsdagens etappe lå på femteplass sammenlagt var ikke alene av sammenlagtfavorittene som ikke klarte å henge med i feltet.
Også colombianske Nairo Quintana måtte gi tapt å holde følge med teten. Med 12 km igjen til mål så det ut til at spanjolen gikk tom for krefter, noe Eurosports sykkelkommentator var overrasket over.
– Jeg er overrasket over at han slipper så tidlig, i hvert fall når han sa han følte seg så bra, sier Eurosports sykkelkommentator Arild Eriksen om Nairo Quintana.
– Det er nok over for Quintana hvis man tenker sammenlagtmessig i år, supplerte Eurosports sykkelekspert Kurt Asle Arvesen.
Tour de France
Tror nådestøtet kommer på kongeetappen
15/07/2021 PÅ 08:52
Tour de France
Frustrert Froome-hjelper letter på sløret: – Jeg var veldig sint
27/07/2017 PÅ 15:02