• Se den 16. etappen i Tour de France fra Le Puy-en-Velay til Romans-sur-Isère tirsdag klokken 13.30 på Eurosport Player og Eurosport 1.
Dagen før hviledagen ventet en ny og tøff etappe da rytterne skulle fra Laissac-Sévérac l'Église til Le Puy-en-Velay. Bauke Mollema fra Trek-Segafredo tok etappeseieren på det som utviklet seg til å bli en etappe med mye dramatikk og underholdning.
Spesielt i kampen om den gule trøyen skjedde det mye underveis. For med 38 kilometer igjen av etappen fikk Chris Froome store problemer da han ble angrepet. AG2R-La Mondiale og Romain Bardet satte seg frem og kjørte hardt i front av hovedfeltet på vei inn til førstekategorifjellet Col de Peyra Taillade.
Tour de France
Har etterforsket Tour de France-lag siden 3. juli – kulminerte i politirazzia
15/07/2021 PÅ 08:57
Saken fortsetter under videoen:

Froome fikk pepper av sykkelfans: – Trist

Først ble det en liten luke ned fra fronten i hovedfeltet til Froome. Briten prøvde desperat å tette luken, men lykkes ikke. Taktikken til Sky fikk Eurosports sykkelekspert Kurt Asle Arvesen til å rynke på nesen.
– Det er litt småtendser til panikk i Sky. Istedenfor å bruke egne hjelperyttere skal han tette luken selv, sa Arvesen.
Og som om dramaet ikke var nok. Like etterpå så det ut som at Froome fikk en punktering og seilet gjennom hele hovedfeltet. Han fikk et nytt bakhjul av lagkompisen ettersom service-bilene var langt bak. Dette fikk fronten med seg som kjørte hardt.
– Nå er det ikke uskrevne regler om å at de skal stoppe, sa Arvesen.
Opp Col de Peyra Taillade klarte han å kjøre seg opp til gruppen med Bardet, men det kostet. Kun lagkamerat Mikel Landa satt med briten. Han fikk også pepper fra sykkelfans og ble pepet på av sykkelfans som ga tydelig uttrykk for sin misnøye med rytteren. Det fikk Eurosports sykkelekspert til å reagere.
– Det er trist. Det er trist for hele Team Sky, sa Arvesen.
Like etter at Froome kjørte seg opp til feltet, angrep både Rigoberto Uran og Romain Bardet, men Froome hang med de to utfordrerne og fikk avverget krisene som oppstod på etappen.
Saken fortsetter under videoen:

28 ryttere i brudd

Igjen ble det støtet fra start og på dagens etappe ble det en enorm gruppe som kom seg løs fra hovedfeltet. Med to førstekategorifjell og en tredje- og en fjerde-kategorifjell var det en ny god dag for lederen av klatrekonkurransen, Warren Barguil, til å plukke nye poeng i sammendraget. Sunweb-rytteren fikk med seg ryttere som Damiano Caruso (BMC), Tony Martin (Katusha, Dylan Van Baarle (Cannondale-Drapac), Marcus Burghardt (Boar-Hansgrohe) og Serge Pauwels (Dimension Data.
Gruppen fikk noen minutter ned og det var tydelig at hovedfeltet ville la bruddet gå. Etterhvert kom nye ryttere opp til bruddet, ryttere som Bauke Mollema (Trek-Segafredo), Tony Gallopin (Lotto-Soudal), Michael Matthews (Sunweb), Jan Bakelants (AG2R-La Mondiale). Hele 28 ryttere var med i det endelige bruddet og BMCs Damiano Caruso lå best an i sammendraget 11 minutter og 26 sekunder bak Chris Froome, mens Barguile ligger 14 minutter og 50 sekunder.
Det var gode muligheter forå kjøre seg godt opp i sammendraget og med 43 kilometer igjen hadde utrbyterne nesten åtte minutters ledelse ned til hovedfeltet med den gule trøyen. Da hadde også Tony Martin stukket av i utforkjøringen inn til den siste førstekategorifjellet Col de Peyra Taillade. Tyskeren hadde over ni og et halvt minutt ned til hovedfeltet.
Det store bruddet sprakk opp de to siste fjellene. Mot tampen stakk Bauke Mollema i en lite knekker før mål, mens fire ryttere tok opp jakten på ham, deriblant Barguil og Tony Gallopin. Men det holdt inn for Trek-rytteren som tok etappeseieren.
  • Se den 16. etappen i Tour de France fra Le Puy-en-Velay til Romans-sur-Isère tirsdag klokken 13.30 på Eurosport Player og Eurosport 1.
Tour de France
Tror nådestøtet kommer på kongeetappen
15/07/2021 PÅ 08:52
Tour de France
Frustrert Froome-hjelper letter på sløret: – Jeg var veldig sint
27/07/2017 PÅ 15:02