Edvald Boasson Hagen lå godt posisjonert på en fjerdeplass på oppløpet like før mål i den franske byen Longwy. Men det ville seg ikke for Team Dimension Data-rytteren som sammen med resten av feltet hadde syklet 212,5 km fra den belgiske byen Verviers måtte se seg slått av Peter Sagan.
500 meter før mål kjørte australske Richie Porte (BMC Racing) for seier. Det ville derimot ikke slovakiske Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) ha noe av, han kjørte nemlig rolig forbi, før han startet spurten.
Den hang belgiske Greg Van Avermaet (BMC Racing) seg på, men Peter Sagan viste seg å være sterkest av dem alle i den tredje etappen, og spurtet inn til sin åttende etappeseier i Tour de France.
Tour de Slovaquie
Tour de Slovaquie : Stage 3 : Finish Hallvorsen
18/09/2021 PÅ 15:32
– Peter Sagan tar det, han hadde kontroll hele veien inn, sa Eurosports kommentator Arild Eriksen.
Men 27-åringen måtte starte spurten sin to ganger før han kunne sykle seirende inn i mål.
– Det var på håret, så du hva som skjedde? Han tråkket ut av pedalen, men tråkket inn igjen når Avermaet kom opp på siden, sa Eurosports ekspertkommentator Kurt Asle Arvesen.
(Artikkelen fortsetter under videoen)
Hendelsen Arvesen nevner skjedde like etter at Sagan syklet rolig forbi Porte. Slovakeren startet første spurten sin, men tråkket ut av pedalen noe som gjorde at Avermaet nesten tok han igjen. Det så ikke ut til å bry Bora-Hansgrohe-rytteren noe særlig, som tråkket inn i pedalen igjen og startet spurt nummer to. I en klasse for seg selv hadde Peter Sagan god kontroll på seieren, selv om det måtte to spurter til for å vinne.
– Hva er press? Jeg vet ikke hva det er. Jeg så en liten luke da det var 800 meter igjen, og jeg bestemte meg for å gi på. Det var altfor tidlig. Da jeg startet spurten, gikk foten ut av pedalen. Det var en ny tabbe, men jeg vant, sa Sagan til Eurosport etter seieren hvor han også takket lagkameratene sine for den fantastiske innsatsen.
Edvald Boasson Hagen ble beste nordmann og endte på en 27. plass.