Cavendish veltet stygt etter å ha blitt truffet av albuen til den slovakiske superstjernen Peter Sagan kort før målgang i sentrum av Vittel. Briten traff reklameskiltene med voldsom kraft og kom til Team Dimension Datas lagbuss med smerter i skulderen og en finger som måtte sys.
Sagan ble gitt skylden for den stygge rundkastet og er av rittjuryen diskvalifisert fra årets Tour som følge av episoden.
Cavendish ble sendt til røntgenundersøkelser etter den dramatiske spurten. Ved 23.30-tiden tirsdag bekreftet Team Dimension Data at spurtkanonen fra Isle og Man har gjort sitt i årets ritt.
Tour de France
Har etterforsket Tour de France-lag siden 3. juli – kulminerte i politirazzia
15/07/2021 PÅ 08:57
– Til alt hell trenger han ingen operasjon, og viktigst av alt er det at det ikke er påvist nerveskade. Han trekker seg fra Tour de France av åpenbare medisinske årsaker, og vi vil fortsette å følge ham nøye de neste dagene, sier teamlegen Adrian Rotunno i en uttalelse.
(saken fortsetter under videovinduet)

Alexander Kristoff spurtslått i spurtdramatikk

Trist

Tidligere på kvelden gikk hovedpersonen selv langt i å antyde at Touren kunne være over for hans del. Den mistanken visste seg å være riktig.
– Jeg er naturlig nok svært skuffet over nyhetene om bruddet. Laget mitt var fantastisk, sier Cavendish i en uttalelse.
– De utførte til perfeksjon det vi på forhånd hadde bestemt oss for å gjøre. Jeg følte jeg var i god posisjon til å vinne. Når jeg da taper og i tillegg må forlate Touren, et ritt jeg har bygget hele karrieren min rundt, er det trist, tilføyer han.
Edvald Boasson Hagen bidro sterkt til å gi veteranen det opptrekket han ønsket seg tirsdag.

Ny nedtur

Tirsdagens Tour de France-exit utgjør den siste i rekken av nedturer for Cavendish denne sesongen. Mannen med 30 etappeseirer på samvittigheten ble tidligere år rammet av kyssesyken og mistet tre måneder med trening.
Han rakk Tour de France med et nødskrik.
Med Cavendish ute av rittet vil Edvald Boasson Hagen etter alle solemerker overta jobben som Team Dimension Datas mann i spurtene som nå venter.
Den neste etappen som ventes å ende med massespurt går mellom Vesoul og Troyes torsdag.
Du kan imidlertid se femte etappe onsdag fra kl. 13.00 på Eurosport Player og Eurosport 1.
(©NTB)
Tour de France
Tror nådestøtet kommer på kongeetappen
15/07/2021 PÅ 08:52
Tour de France
Frustrert Froome-hjelper letter på sløret: – Jeg var veldig sint
27/07/2017 PÅ 15:02