• Se kongeetappen i Tour de France fra klokken 12.00 på Eurosport Player og Eurosport 1!
– Jeg håper på regn, sier landslagssjef Stig Kristiansen til Eurosport.no.
Regn. Bergen. September. Du får neppe høy odds på ønsket fra sjefen for sykkellandslaget.
Tour de France
Har etterforsket Tour de France-lag siden 3. juli – kulminerte i politirazzia
15/07/2021 KLOKKEN 08:57

– Det kan godt bli litt grisevær

Han håper på at Bergen viser seg fra den verste siden rent værmessig. Kristiansen håper at det blir et skikkelig bergensk grisevær når Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen skal ut i VM-løypen på gulljakt under sykkel-VM i september.
– Vi vet at vi takler regn veldig godt. De to gutta som vi har som våre to store håp på forhånd har noen av sine største fremganger i regn. Så er det slik at ingen liker regn bedre enn sol, men vi takler det bedre enn mange enn motstanderne våre. Det kan godt bli litt grisevær der. Så håper vi at det blir sol på onsdagen da de skal opp på Fløyen for å kjøre tempo slik at vi får de flotte tv-bildene vi ønsker oss og den Norges-reklamen vi kan få, sier Kristiansen.
Landslagssjefen mener det bare vil være en fordel om regnet bøtter ned under VM. Det kan faktisk være forskjellen på norsk gull eller fiasko.
– Vi er født og oppvokst i dette landet. Vi er vant med røffe værforhold. Vi har kalde vintre og våt vår, sommer og høst. Det regner støtt og stadig her. Er du oppvokst i Madrid med tørke og 35 varmegrader ti måneder i året er du best skikket til det. Kommer du til tre grader og regn i syv timer er du ikke like godt egnet til det som det du er vant til fra der du er født og oppvokst. Det er bare fakta, forteller Kristiansen.
– Det er mange som vil takle 20 grader og sol bedre enn ti grader å regn. Det er det stor forskjell på. Det blir en helt annen kraftanstrengelse. Kulden krever energi. Kroppen må bruke energi for å holde varmen. Du er kald, rett og slett. Tynne ryttere fryser mer enn robuste ryttere. Nå er det ikke slik at gutta våre er tjukke, men vi er bedre rustet til det enn de fleste av våre konkurrenter.
(saken fortsetter under videovinduet)

Slik blir niende etappe

– Jeg skal spørre ham om hvor lett det var

Landslagssjefen trekker paralleller til fjorårets VM i brennhete Qatar.
– Da vi var i Qatar i fjor måtte vi dra to uker på forhånd for i det hele tatt overleve varmen, forklarer Kristiansen.
Da Belgias sykkelhåp, Olivier Naesen, testet VM-løypa i vår uttalte han at den ikke var så hard som han trodde. Om Bergen viser seg fra sin vante side tror Kristiansen at Naesen må bite i seg ordene etter rittet.
– Det er vel ikke noen større sjanse i verden for regn. Jeg gleder meg til den søndagen den 24. september hvor de skal kjøre 276 kilometer. Oliver Naesen fra Belgia uttalte at løypa var for lett, men etter tre grader og regn i syv timer skal jeg gå bort til ham å spørre om hvor lett dette egentlig var, forteller Kristiansen.
Tour de France
Tror nådestøtet kommer på kongeetappen
15/07/2021 KLOKKEN 08:52
Tour de France
Frustrert Froome-hjelper letter på sløret: – Jeg var veldig sint
27/07/2017 KLOKKEN 15:02