Se Tour de France på Eurosport Player. Slik sikrer du deg tilgang.
Det ble en høydramatisk etappe da rytterne gikk løs på kongeetappen i Tour de France søndag.
Rigoberto Uran stakk av med etappeseieren foran Warren Barguil og Chris Froome på den knallharde etappen. Froome forsvarte den gule ledertrøyen, mens Barguil syklet seg inn i klartetrøyen.
Tour de France
Har etterforsket Tour de France-lag siden 3. juli – kulminerte i politirazzia
15/07/2021 PÅ 08:57
Det ble imidlertid en veldig dramatisk etappe. Richie Porte falt stygt under nedkjøringen fra Mont du Chat og er ute av Tour de France etter å ha blitt kjørt vekk i en sykebil. I dragsuget tok han med seg Dan Martin, men sistnevnte kom seg opp på sykkelen. Likevel tapte han noe tid til Froome. Også Froomes hjelperytter Geraint Thomas er ute etter et fall på etappen.

– Driter seg selv ut

Opp det siste fjellet Mont du Chat ble det dramatisk. Chris Froome (Team Sky) fikk problemer med sykkelen og signaliserte til følgebilen at han måtte få hjelp. Da angrep Fabio Aru (Astana) den gule ledertrøyen. Det fikk Froome med seg som slapp seg ned til følgebilen og fikk byttet sykkel.
Aru fikk med seg Richie Porte og Nairo Quintana, mens Alberto Contador ikke
Fra kommentatorplass så Fortuneo–Vital Concept-rytteren Vegard Breen (27), som kjørte Tour de France i fjor, manøveren til Aru. Han tror det var bevisst av italieneren.
– Aru ser det, fortalte Breen under sendingen.
– Nå blir det bråk, sa kommentator Arild Eriksen.
Noen kilometere senere så det ut til at Froome husket Arus forsøk. Sky-rytteren ga et lite takk for sist til Aru og prøvde å få han i litt ubalanse uten at italieneren fikk problemer. Like før hadde Froome gitt et lite tegn til Aru.
– Jeg tror ikke Froome gidder å bruke mye energi på det Aru holder på med der. Aru har vel allerede bevist at han driter seg selv ut. Det var ingen andre som var med på det der, sa Breen.
Saken fortsetter under videoen:

Her angripes Froome av Aru

– Aru hadde blitt kjørt i bakken

For det er en uskreven regel om at den gule trøyen ikke skal angripes når den får tekniske problemer. Breen tror gentlemans-dagene i sykkelsporten er over og tror Aru hadde fått røffere behandling om manøveren hadde skjedd før i tiden.
– Jeg har hørt historier at før i tiden, da hadde Aru omtrent blitt kjørt i bakken lenger oppe her eller dagen etterpå. Da gjorde man ikke slikt, men det ser ut som om det er greien nå om dagen, fortalte Breen.
Fortuneo–Vital Concept-syklisten tror det at ingen andre enn Aru ville sette opp tempoet og kjøre er en indikasjon på at manøveren ikke var helt fair play.
– Det kan hende at de andre mener at det var litt usportslig, sa 27-åringen.
– Den gule trøyen har kun hatt problemer i 20 sekunder på dagens etappe. Det er for eksempel ikke noe som hindrer ham i angripe nå, men han gjør det ikke. Jeg synes ikke noe om det, fortsatte Breen.
Tour de France
Tror nådestøtet kommer på kongeetappen
15/07/2021 PÅ 08:52
Tour de France
Frustrert Froome-hjelper letter på sløret: – Jeg var veldig sint
27/07/2017 PÅ 15:02