Sammen med Anna Henderson (Team Jumbo-Visma) og Marie Le Net (FDJ - SUEZ - Futuroscope) satt Uno-X-rytter Joscelin Lowden i det avgjørende bruddet helt frem til det gjensto 10 kilometer av den sjette etappen.
Le Net stakk fra Henderson og Lowden som ikke klarte å følge den franske kvinnen.
Tour de France Femmes
Storspurteren i bakken: – Det så ikke godt ut
29/07/2022 KLOKKEN 14:07
Men like bak trioen kom et jagende hovedfelt og den franske rytteren ble også kjørt inn. Etappen ville bli avgjort i en spurt, men den var mer åpen enn hva den har vært tidligere i touren.
Tidligere på etappen hadde nemlig den suvernt beste spurteren Lorena Wiebes, som har vunnet to etappeseiere i touren, gått i bakken.
Saken fortsetter under videoen.

Storspurteren i bakken: – Det så ikke godt ut

Lowden markerte seg flere ganger på etappen og stakk av med fem klatrepoeng på etappen, men i spurten var briten i Uno-X borte.
Der var superveteran Marianne Vos sterkest og kunne juble for sin andre etappeseier i årets tour. Hun vant foran Marta Bastianelli og Lotte Kopecky. Belgiske Kopecky gikk også ned i den samme velten som Wiebes.
Vos har kommet topp fem på samtlige etapper så lang i touren og var en av de fremste forkjemperne for å arrangert et Tour de France for kvinner.
– Jeg er veldig glad. Det var en tøff etappe. Feltet ble godt strukket ut, men laget holdt meg konstant borte fra vinden og i en god posisjon. I spurten følte jeg at jeg hadde høy fart, men samtidig klarte jeg ikke å akselerere mer. Da var det en lettelse at ingen klarte å ta meg igjen, sa hun i seiersintervjuet.
Mie Bjørndal Ottestad (Uno-X) satt med i feltet og trillet inn til en 34. plass som beste norske.
– Det ble hardt fra start, men det var godt at vi klarte å få av gårde en rytter i brudd. Selv forsøkte jeg å markere meg i avslutningen, men jeg feiget nok litt ut. Det ble litt hektisk, og da blir jeg fort ukomfortabel, sa Ottestad i et intervju med TV 2.
I morgen venter den første fjelletappen i årets Tour de France Femmes. Rytterne skal over tre 1. kategoristigninger på de 127 kilometerne fra Sélestat til Le Markstein.
Tour de France Femmes
Kjørte feil på oppløpet – suverene Wiebes tok sin andre seier
28/07/2022 KLOKKEN 14:42
Tour de France Femmes
«Pandemonium» i touren etter enorm massevelt: – Et mikadospill av syklister og sykler
28/07/2022 KLOKKEN 13:34