Wiebes blir samtidig også den første kvinnelige syklisten som ikler seg den gule trøyen i Tour de France. Hun vant etappen foran nederlandske Marianne Vos (Jumbo-Visma) i en massespurt på ærverdige Champs-Élysées.
Se avslutningen i toppen av saken.
Tour de France Femmes
Uno-X-rytter markerte seg da superveteran Vos seiret
29/07/2022 PÅ 14:21
Anne Dorthe Ysland fra Uno-X og Norge gikk i et brudd drøye 20 km før mål på gatene i Champs-Élysées, men 20-åringen ble etterhvert kjørt inn igjen. Hun var derimot ikke langt unna å sikre seg klatre trøya på etappen.
– Jeg var så nære den klatretrøya. Det kostet dessverre for mye til slutten. Jeg forsøkte å ha is i magen, men så hørte jeg på øret at de kom fort bakfra. Jeg kunne kanskje tatt det om jeg hadde spilt kortene mine annerledes, sa Ysland til TV 2 etter etappen.
Like før etappen skulle avgjøres gikk Alana Castrique (Cofidis) stygt i bakken. Hun ble liggende med store fysiske smerter, og trengte raskt hjelp av legepersonell. Kort tid senere bekreftet arrangøren at 23-åringen måtte bryte.
Franske Gladys Verhulst (Le Col-Wahoo) lå lenge alene i front, men ble kjørt inn av hovedfeltet med få kilometer til mål.
Norge har med Uno-X fra start i årets ritt. Det norsklisensierte laget markerte seg i front av feltet på de avsluttende kilometerne, men ingen av rytterne maktet å hevde seg helt i toppen på etappen. Ysland endte på en 26. plass på etappen som beste norske kvinne.
Mie Bjørndal Ottestad, Norges andre bidrag i rittet trillet i mål til en 88. plass.
Mandag fortsetter kvinnenes Tour de France med en 136 kilometer lang etappe fra Meaux til Provins. Løypeprofilen er flat, og det er derfor ventet at etappeseieren skal avgjøres med en massespurt.
(©NTB/Discovery)
Tour de France Femmes
Storspurteren i bakken: – Det så ikke godt ut
29/07/2022 PÅ 14:07
Tour de France Femmes
Kjørte feil på oppløpet – suverene Wiebes tok sin andre seier
28/07/2022 PÅ 14:42