Populære sporter
All sport
Vis alt

Jumbo Visma med nok en Tour de France-triumf

Lisa Amdam Tetlie

Oppdatert 25/07/2022 klokken 17:17 GMT+2

Nederlandske Marianne Vos knuste italienske Silvia Persico i spurten og tok sin første Tour de France-seier på den 2. etappen til Provins mandag.

Marianne Vos

Foto: Eurosport

  • Følg hver etappe av Tour de France Femmes på discovery+!
Den 136,5 kilometer lange 2. etappen av kvinnenes første Tour de France fra Meaux til Provins ble langt mer dramatisk enn ventet. Med tre massevelt de siste 20 kilometerne, hvor blant andre sterke Marta Cavalli (FDJ) fikk seg en stygg smell, kom et brudd med seks ryttere seg av gårde fra hovedfeltet.
Se velten her. Saken fortsetter under videoen.
picture

Kjøres over etter velt: – Frykter hun er ute av rittet

Der satt blant andre storfavoritt Elisa Longo Borghini og regjerende verdensmester Elisa Balsamo. Begge sykler for Trek-Segafredo.
Likevel var det Marianne Vos (Jumbo-Visma) som vant bakkespurten foran Persico (Valcar). 35-åringen med OL-gull og tre VM-gull blant merittene tar dermed over den gule ledertrøya fra Lorena Wiebes (DSM), som vant den historiske første etappen på Champs-Élysées søndag.
– Det er en helt nydelig dag. Vi visste vi måtte være fokuserte siden det var så trangt mot slutten og vinden spilte en rolle. Vi trodde ikke vi skulle klare å komme oss av gårde og heller ikke at vi skulle holde helt inn, men det var tydeligvis det riktige tidspunktet å gå i brudd, sa Vos i seiersintervjuet.
– Jeg ville prøve mitt beste, men jeg visste det var noen raske jenter med. Alle hadde nok tunge bein, så jeg måtte bare gi det et forsøk og gjøre mitt beste.
Neste gruppe kjørte i mål 29 sekunder etter bruddet i front. Norske Anne Dorthe Ysland kom inn ytterligere fem sekunder bak på 28.-plass, mens Uno-X-lagvenninne Mie Bjørndal Ottestad ble nummer 50.

Kampen om poengene

16 kilometer inn i etappen ble det en spurt opp den fjerdekategoriserte stigningen Côte de Tigeaux. Femke Gerritse kom først til toppen og leder klatrekonkurransen sammen med lagvenninne Femke Markus. Ysland har også sikret seg et klatrepoeng og er på tredjeplass.
Etter stigningen kom Sabrina Stultiens, Rotem Gafinovitz, Marit Raaijmakers og Gerritse seg av gårde i et brudd som ble hentet igjen av hovedfeltet snaut åtte mil før mål.
Maike van der Duin (Le Col-Wahoo) vant den innlagte spurten ved 116,7 kilometer foran Lorena Wiebes. Sistnevnte tok dermed over den grønne poengtrøya etter mandagens etappe.

– Potensielt livsfarlig

Mot slutten av etappen ble det flere massevelt hvor titalls ryttere gikk enten i asfalten eller ut i åkrene. Verst gikk det nok med Nicole Frain (Valkenburg), som kjørte rett inn i en velt i full fart.
– Ai, ai, ai! Der frykter jeg hun er ute av rittet, utbrøt Discoverys kommentator Theis Magelssen.
Van der Duin prøvde seg samtidig på et solobrudd. Det holdt kun i et par kilometer før hun ble tatt igjen av feltet bak.
I løpet av touren skal rytterne gjennom totalt åtte etapper. Rittets siste dag avsluttes med kraftanstrengelsen opp La Planche des Belles Filles.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame