• Se Tour de France: Husk at du ser de første 75 minuttene fra hver etappe kun på Dplay og Eurosport 1. Sikre deg tilgang her.
Mandag begynner Tirreno-Adriatico i Camaiore i Italia. For norske Carl Fredrik Hagen utgjør det åtte etapper lange rittet en svært viktig del av forberedelsene før årets store mål, Giro d'Italia, som begynner 3. oktober.
Og det er en offensiv Carl Fredrik Hagen som stiller på startstreken i Tirreno-Adriatico.
Tirreno - Adriatico
Ganna vant siste etappe, men Yates tok sammenlagtseieren i Tirreno-Adriatico
13/09/2020 PÅ 17:09
– Det er to-tre etapper som kommer til å bli avgjørende. Om beina er bra og vi treffer med taktikk og posisjonering, så er jeg klar for å gi gass i bakkefinishene, sier han.

Ingen Tour de France

Det ble som kjent ikke noen deltagelse i Tour de France for Hagen. Han måtte likevel ned til Frankrike i forbindelse med årets tour-start. Grunnen var at Lotto Soudal-lagledelsen ønsket å ha en ekstra mann på plass som reserve, i tilfelle de ble rammet av covid-19 før starten.
Det ble imidlertid aldri nødvendig for Hagen å steppe inn.
– Det var mye stress forrige uke i forbindelse med Tour de France-starten, sier han.
Det nærmer seg temmelig nøyaktig ett år siden han ble nummer åtte i Vuelta a España. Det var tidenes beste norske plassering i et Grand Tour-ritt. I Giro d'Italia drømmer han nok om lignende prestasjoner.
Men først kommer Tirreno-Adriatico. Ikke et like gjevt ritt på noen måte, men likevel viktig med tanke på å få kroppen klar til det som skjer i oktober.
– Et bra resultat er mer topp ti. Vi vet jo ikke hvem som stiller og om det er realistisk, men jeg skal prøve. Også er det viktig og fin oppkjøring til Giroen, sier Hagen om det kommende rittet.

I rute

Han tror formen er god og føler han har fått trent bra i det siste. 28-åringen fra Oppegård røper at han nylig hadde en «syk» varmeøkt.
– Vi i Lotto Soudal stiller med et ganske åpent lag, som kommer til å ta dag for dag. Vi har ingen stjernespurter eller sammenlagtkanon som blir en klar leder.
Det blir med en del unggutter, og Hagen tror det blir en del bruddforsøk fra deres side.
– Min rolle blir å prøve å få til et bra sammenlagtresultat. Jeg har lyst til å prøve på det, sier han og legger til:
– Om det skulle ryke, så blir det å gå for enkeltetapper.
  • Du kan se Tirreno-Adriatico på Eurosport Player og Dplay fra 13.20 mandag 7. september. Sikre deg tilgang her.
Tirreno - Adriatico
Van der Poel seierherre i den 7. etappen i Tirreno-Adriatico
13/09/2020 PÅ 15:41
Tirreno - Adriatico
To strake for Ackermann i Tirreno-Adriatico
08/09/2020 PÅ 15:42