Det melder VG.
Edvartsen har stevnet Norges Fotballforbund (NFF) for feilaktig avskjedigelse, men i november skal han ifølge avisen ha blitt tilbudt 2. divisjonsdømming.
Det tilbudet skal imidlertid 38-åringen ha avslått.
Mémorial Frank Vandenbroucke
Tiller med sterk andreplass i Belgia
I GÅR KLOKKEN 15:11
– Vi har fått høre at NFFs generalsekretær til sponsorer og sentrale personer i fotballfamilien forsøker å selge inn at forbundet ønsker å ha Edvartsen som dommer, men ser ingen grunn til å kommentere dette fra vår side ut over at vi synes det er underlig at det er i orden at han dømmer, bare han gjør det i 2. divisjon og lavere – langt under sitt kompetansenivå, skriver John Christian Elden, Edvartsens advokat, til VG i en epost.
Det skal ha vært Edvartsens egen klubb Hamar IL Fotball som tok initiativ til møtet som fant sted i november.
– NFF har ikke tatt initiativ til å møte Svein-Erik Edvartsen, og vi har ikke drøftet hans jobb som seksjonsleder. Han ble som kjent avskjediget fra jobben og det er inngått et dommerforlik som betyr at Edvartsen ikke dømmer i Eliteserien eller OBOS-ligaen i 2018. Utover det ønsker ikke vi å spekulere i hvordan saken eventuelt kan løses utenfor rettssalen ettersom det er motparten som har stevnet NFF, sier Svein Graff, direktør for kommunikasjon og samfunn i Norges Fotballforbund.
Den betente saken startet med at Edvartsen lå i strid med dommersjef Terje Hauge og dommerforeningen. Det hele endte med at Edvartsen ble fritatt for dommeroppdrag i 2017 etter at blant annet en av hans tidligere assistentdommere gikk hardt ut mot hoveddommeren og fortalte at han følte seg mobbet og trakassert.
Etter at partene inngikk et forlik, eksploderte det hele på nytt da NFF ga dommeren sparken fra jobben som seksjonsleder i fotballforbundet.
NFF skal ha undersøkt flere titalls eposter som omhandlet den betente dommerkonflikten i vår. Disse ble sendt til norske nyhetsredaksjoner, og NFF skal ha konkludert med at Edvartsen har sendt flere disse selv.
Edvartsen valgte på sin side å ta fotballforbundet til retten for feilaktiv avskjedigelse.
(©NTB)
Münsterland Giro
Topp ti glapp for Uno-X i Tyskland – nederlandsk spurttalent med knusende seier
03/10/2022 KLOKKEN 15:23
Sykling
Blir ny sportsdirektør i Uno-X
03/10/2022 KLOKKEN 07:36