• Følg de norske syklistene i aksjon på discovery+
Etter ett år i Intermarché-Wanty-trøya, ble det mandag klart at Alexander Kristoff bytter lag. 34-åringen fra Oslo vender snuten hjemover til Norge og Uno-X. Discoverys ekspertkommentator Theis Magelssen tror det er riktig steg for sykkelprofilen.
– Han har vist de siste årene at han er evig ung, men dette er nok hans siste store kontrakt. Det sier nok at Kristoff på en måte nærmer seg karriereslutt, hvis vi skal kalle en spade for en spade, sier Magelssen til Discovery.
Mémorial Frank Vandenbroucke
Rasmus Fossum Tiller ble nummer to i sykkelrittet Mémorial Frank Vandenbroucke i Belgia.
8 TIMER SIDEN
– Det er noe svanesang-aktig over denne overgangen her, fortsetter han.

– En naturlig leder

Kristoff har signert en treårskontrakt for det norske sykkellaget. Laget er relativt ungt, og Magelssen tror at det vil bli en stor drivkraft for de yngre gutta å få inn en rytter de selv har vokst opp med som idol. Eksperten er ikke i tvil om at overgangen vil bety mye for de andre rytterne i Uno-X.
– Det blir veldig, veldig verdifullt. Det er mange unge og lovende i laget, og nå får de en naturlig leder og et naturlig samlingspunkt, sier Magelssen.
– Nå får de sykle med en de vet er i verdenstoppen og som fortsatt holder et høyt nivå. Mange av gutta i Uno-X var i 12-13-14-års alderen når Kristoff først ble proff. Det å sykle med et gammelt idol kan heve mange av rytterne, fortsetter han.
Uno-X har i lengre tid vist sin interesse for Alexander Kristoff. Sist i juli snakket Discovery med sykkelsjef Jens Haugland om interessen. Etter bekreftelsen var sportslig leder Knut Asle Arvesen tydelig på hva det betydde å få Kristoff inn på sitt lag.
– Det betyr at vi mener alvor med prosjektet. At vi har sportslige ambisjoner om å kjøre de største rittene, og være med å kjempe om toppresultater der, sa han da til Discovery.
– En lederstjerne som Kristoff vil vise vei for de unge gutta, enda tydeligere enn vi har hatt til nå, avsluttet han.

Vender hjem

Det norske sykkellaget har de siste årene blitt mer anerkjent, med flere invitasjoner til de større rittene. Nå gjenstår invitasjoner til de største rittene, altså Grand Tourene. Magelssen er ikke i tvil om at det norske laget har gode sjanser til å bli invitert til rittene innen de neste årene – spesielt med den norske sykkelstjerna på laget.
– Uno-X er jo blitt ekstremt anerkjent de siste årene og har vist at de er et alvorlig og seriøst prosjekt. Det får de spesielt vist frem når de kan tiltrekke seg Norges største sykkelprofil, forklarer Magelssen.
Alexander Kristoff vender tilbake til Norge etter tolv år i utenlandske sykkellag. Han kommer tilbake til kjente trakter med flere meritter i kofferten.
Blant dem er fire etappeseiere i Tour de France, gull i EM i landeveissykling, sølv i VM i landeveissykling og bronse i OL. Han har også vunnet to av klassikerne i landeveissykling Milan-Sanremo og Flandern rundt. Klassikerne er ansett som de mest prestisjefulle endagsrittene
– Det er tydelig at det ikke bare er en «cash grab» for han. Han kunne fint syklet i flere år for de internasjonale lagene, men velger å gå ned rangeringsmessig, sier han før han avslutter:
– Det er noe romantisk ved det, at han skal hjem og hjelpe et norskt lag fremover.
Münsterland Giro
Topp ti glapp for Uno-X i Tyskland – nederlandsk spurttalent med knusende seier
I GÅR KLOKKEN 15:23
Sykling
Blir ny sportsdirektør i Uno-X
I GÅR KLOKKEN 07:36