Det melder det polske rittet på Twitter.
– Vi har gode nyheter fra sykehuset i Sosnowiec. Fabio Jakobsen er nå våken fra koma. Tilstanden er bra, heter det i meldingen.
Sykling
Nådeløs mot Norges sykkelstjerner: – Hans svakeste år som proff
23/11/2021 PÅ 18:00
Avslutningen på onsdagens ritt rystet sykkelverdenen. Deceuninck-QuickStep-rytter Jakobsen spurtet om seier på den første etappen, men landsmannen Dylan Groenewegen presset ham mot gjerdet.
Det endte med at Jakobsen stopte over reklameskiltet og traff en funksjonær like ved siden av mållinjen. Begge de to ble fløyet til sykehus. Det gikk etter forholdene fint med funksjonæren, men Jakobsen mistet mye blod. Han måtte opereres i ansiktet natt til torsdag og ble lagt i kunstig koma. Tilstanden var først kritisk, men ble senere stabil. Torsdag ettermiddag ble det klart at han var utenfor livsfare.
Ulykken utløste mye sinne mot Groenewegen. QuickStep-sjefen Patrick Lefevere tvitret at han ville ta det hele til retten.
Groenewegen sa selv at han var svært preget av den stygge velten.
– Jeg kan ikke finne ord som beskriver hvor lei meg jeg er for det som skjedde med Fabio og de andre som var involvert i velten. Nå er Fabios helse det viktigste. Jeg tenker på ham hele tiden, skrev Groenewegen på Twitter.
Jakobsen ble siden tilkjent seier på etappen.
(©NTB)
Sykling
Fremtiden til Boasson-Hagen avklart
21/10/2021 PÅ 13:57
Sykling
Stenberg invitert til banesyklingens Champions League
19/10/2021 PÅ 13:36