• Se etappe tre av Tour de Wallonie på Eurosport 1, Eurosport Player og Dplay fra 15.20 tirsdag. Sikre deg tilgang her.
Jakobsen ble livstruende skadd da han gikk i asfalten i spurten på åpningsetappen i Polen tidligere denne måneden. 23-åringen pådro seg alvorlige hodeskader og ble lagt i kunstig koma.
Nå snakker sykkelprofilen om velten som satte en alvorlig støkk i hele sykkelmiljøet.
Sykling
Nådeløs mot Norges sykkelstjerner: – Hans svakeste år som proff
23/11/2021 PÅ 18:00
«Intensivlegene og sykepleierne ved målstreken i Katowice reddet livet mitt, og for det er jeg ekstremt takknemlig», skriver Jakobsen i en uttalelse på nettsidene til Deceuninck-Quick-Step-laget.
Han tilbrakte den første uken etter den fryktelige velten på St. Barbara-sykehuset i Sosnowiec.
«Her opererte de meg øyeblikkelig i fem timer og ga meg sjansen til å leve. Jeg er evig takknemlig overfor alle de ansatte på sykehuset», skriver syklisten.
«Jeg hadde en mørk og vanskelig periode på intensivavdelingen, der jeg var redd for ikke å overleve», fortsetter 23-åringen, som takker for han fikk ha familien ved sin side.
«Det ga meg styrke», skriver han.
I forrige uke ble han overflyttet til sykehuset i Leiden i hjemlandet, og nå opplyser Jakobsen at han er utskrevet og sendt hjem. Der fortsetter rehabiliteringen.
De neste månedene kommer til å inneholde mye hvile som følge av den alvorlige hjernerystelsen han pådro seg. I tillegg venter en rekke nye operasjoner som følge av skadene han pådro seg i ansiktet.
Jakobsen takker avslutningsvis for alle støttemeldinger den siste tiden.
(©NTB)
Sykling
Fremtiden til Boasson-Hagen avklart
21/10/2021 PÅ 13:57
Sykling
Stenberg invitert til banesyklingens Champions League
19/10/2021 PÅ 13:36