Den 57. utgaven av det belgiske rittet Brabantse Pijl ble vunnet av Sonny Colbrelli. Italieneren ble liggende i frontgruppen og spurtet seg til seier.
– Han har kjørt som en helt hele dagen, meldte Eurosport-kommentator Arild Eriksen.
Det er italienerens andre seier denne sesongen. Colbrelli vant også den 2. etappen av Paris-Nice. Tjekkiske Petr Vakoc (Quick-Step Floors) tok andreplassen foran belgiske Tiesj Benoot (Lotto Soudal).
Sykling
Chris Anker Sørensen skal hylles i minneritt
4 TIMER SIDEN
Dessverre var det ingen nordmenn med da det skulle avgjøres. En syk Lars Petter Nordhaug måtte gi seg etter at han falt av hovedfeltet med over syv mil igjen.
– Jeg sitter dessverre i bussen og har blitt syk igjen. Det er veldig synd. Jeg har vond hals, noe som er veldig kjedelig fordi beina har begynt å bli bra igjen, sier Nordhaug til Eurosport.
Noe av det som kjennetegner det belgiske rittet sammenlignet med det mange av rytterne kommer fra, er at det er mindre brostein og flere bakker. Eurosports sykkelekspert Kurt Asle Arvesen har syklet rittet flere ganger og med to topp ti-plasseringer vet han hva som kreves.
– Du må være en sterk klatrer. Man må takle små bakker. De er ikke så lange, men det er mange av dem, sier Arvesen.
Lars Petter Nordhaug var den eneste nordmannen på startstreken i Leuven. I utgangspunktet burde løypeprofilen passe godt til Aqua Blue Sport-rytteren, men 32-åringen fikk en tung tur mot Overijse. Med 74 kilometer igjen ble han liggende på halen av hovedfeltet.
– Det ser ikke bra ut. Det ser ut som han er ferdig, meldte Arvesen.
– Det spørs nok om det blir en DNF (Did Not Finish/fullførte ikke rittet, red. anm.), supplerte kommentator Arild Eriksen, som mente at han så ferdig ut.
Det viste seg å være helt korrekt. «Lappe» slet med sykdom i forkant av rittet og måtte bryte.
Allerede torsdag er det mer sykkel på Eurosport 1: Grand Prix de Denain sendes fra 14.30. Endagsrittet vises også på Eurosport Player.
Sykling
VM-medaljen glapp etter sekunddrama
I GÅR PÅ 11:20
Sykling
Kristoff viste styrke i generalprøven: – Tror på VM-gull
20/09/2021 PÅ 07:30