Marcel Kittel er ute av Tour de France etter å ha brutt rittet på den 17. etappen.
Rytteren var involvert i en massevelt tidlig på etappen og det så tilsynelatende ut som at spurteren, med fem etappeseiere i årets Tour, hadde slått seg kraftig. Blodet rant fra kneet blant annet og trøyen var kraftig revnet opp.
Sykling
Boasson Hagen ga Uno-X tommel ned
EN TIME SIDEN

– Det ble for tøft

Han klarte å kjøre seg opp til feltet igjen etter den kraftige smellen, men opp utenforkategorifjellet Col de la Croix de Fer ga rytteren seg som også innehar den grønne trøyen. Før dagens etappe var forspranget ned til Michael Matthews 29 poeng i kampen om poengtrøyen.
Saken fortsetter under meldingen.
– Jeg sa det da han gikk ned. Dette ser ut at det kan være over. Han kom seg opp på sykkelen igjen, men det ble for tøft dessverre. Den grønne trøyen er ute av Tour de France. Michael Matthews er i grønn trøye, sa Eurosports sykkelekspert Knut-Walther Baldersheim da det ble kjent at Kittel brøt.
Det var etter 163 kilometer på dagens etappe at en større velt gikk i hovedfeltet. I bakken gikk blant annet lederen av klatrekonkurransen Warren Barguil og Kittel. Den tyske spurteren stod lenge i veibanen uten sykkel før han kom seg av gåde igjen.
– Dette er fullstendig krise for Kittel. Det blir veldig spennende å se hva laget gjør nå. De fikk kritikken i går om at for mange hadde vært rundt Kittel og vi husker tilbake til Arnaud Demare og FDJ, sa Baldersheim da Kittel hadde gått i bakken.
Se episoden med Kittel her:

Skrek etter følgebilen

For flere ryttere hadde vært hos Kittel på gårsdagens etappe for å få ham innenfor tidslimiten. Det betød Quick-Steps sammenlagtkandidat Dan Martin satt isolert da det ble kjørt i sidevinden. Det endte med at Martin tapte verdifull tid og lagets taktikk ble heftig kritisert i etterkant. Det samme ble det da den franske spurteren Arnaud Demare og tre lagkamerater havnet utfor tidslimiten tidligere i Tour de France.
Kittel kom seg imidlertid videre, men ikke langt. Kun hundre meter fremme i veibanen stoppet tyskeren, og skrek etter følgebilen før han tilkalte dem på radioen og fortalte at skoen var ødelagt.
– Jeg tror det er over ut og ut for Kittel. Han kommer nok til å prøve, sa Baldersheim.
Litt lenger oppe i alpene brøt altså Kittel. Det ble med fem etappeseiere i Tour de France.
Sykling
Chris Anker Sørensen skal hylles i minneritt
5 TIMER SIDEN
Sykling
VM-medaljen glapp etter sekunddrama
20/09/2021 PÅ 11:20