Det bekrefter den norske rytteren overfor Eurosport.
– Jeg dropper Milano-Sanremo for å sørge for at kroppen er frisk før resten av klassikerne denne måneden, skriver Amund Grøndahl Jansen i en SMS.
Sykling
EM-uttaket er klart: – Bygger laget rundt Kristoff
04/08/2022 PÅ 10:41
Klassikerne Jansen sikter til er flere belgiske ritt som kommer på rekke og rad i slutten av mars og begynnelsen av april.
Hele fem klassikere står i utgangspunktet på menyen mellom nevnte Milano-Sanremo 20. mars og og Paris-Roubaix 11. april, deriblant Oxyclean Classic Brugge-De Panne (24. mars) og Ronde van Vlaanderen (4. april).
Ettersom Brugge-De Panne kun kommer fire dager etter Milano-Sanremo, er Grøndahl Jansen usikker på om det rittet også ryker.
– Brugge-De Panne avhenger av at det går problemfritt å trene igjen over helgen. Ellers så sikter jeg med inn på alle de oppsatte klassikerne inn mot Paris-Roubaix, skriver 27-åringen videre.
Til tross for Grøndahl Jansens fravær under lørdagens Milano-Sanremo, er det flere andre norske innslag som står på startstreken i Nord-Italia. Edvald Boasson Hagen (Team Total Direct Energie), samt UAE-duoen Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm deltar alle i rittet.
Milano-Sanremo ser du eksklusivt på discovery +.
Sykling
Uno-X signerer tidligere verdensmester
02/08/2022 PÅ 09:10
Sykling
Sykkelstjernen «vender hjem»: – Han er evig ung
01/08/2022 PÅ 19:45