Spurtkanonen Sam Bennett har vunnet grønn trøye i Tour de France, men fikk det blytungt på søndagens Gent-Wevelgem.
Den 254 kilometer lange kraftprøven tok tidlig fyr og sterk sidevind sørget også for at feltet sprakk opp etter drøye timen.
Vuelta a España
Quintana trekker seg fra Vuelta a España
19 TIMER SIDEN
Med litt over tre mil igjen satt ni ryttere i posisjon til å vinne, og blant dem var nevnte Bennett.
TV-bildene viste imidlertid at spurteren hadde tatt seg ut så kraftig at han rett og slett kastet opp i fart på sykkelsetet med 33 kilometer igjen.
– Oi, han tar i, utbrøt Stig Kristiansen, som nå er involvert i det norske laget Uno-X.
Han sendte umiddelbart en liten oppfordring til Gjert Ingebrigtsen.
Bakgrunnen for det er en artikkel i forbindelse med ski-VM, der diskusjonen gikk på at fellesstart er blitt lite actionfylt og kjedelig. NRK intervjuet friidrettstreneren som hadde sett seg lei på øvelser der de "gikk og dillet og vaset rundt i skogen en time eller to, og så har man et lite rykk igjen på slutten".
– Fellesstartene i langrenn har jo blitt litt transportetappepreget, litt som sykkel. Det er ikke så galt som sykkel, der man sitter i fem og en halv time og så tråkker man på de siste fem minuttene. Men langrenn har fått et litt sånt preg over seg, spesielt når bredden i toppen er så tynn, sa Ingebrigtsen til NRK.
Han understreket imididlertid at han har stor respekt for både langrennssporten og de beste utøverne, men at han snakket mest om å skille mellom sprintere og utholdenhetsutøvere på ski.
Den artikkelen hadde Kristiansen fått med seg.
– Jeg leste en artikkel om pappa Ingebrigtsen, der han sa at sykkel handlet om å kun sitte på hjulet og prate noen timer, og så var det spurt på slutten. Han har en stående invitasjon til å enhver servicebil det er mulig å bli med i fra min side, og se litt på hva det er, sa Kristiansen, tidligere landslagssjef og nåværende ekspertkommentator for Discovery.
Han er rask med å legge til:
– Det er sikkert sagt med et smil om munnen, og jeg har stor respekt for det de får til. Men de vrenger seg opp disse bratte brosteinsstigningene og magen får rett og slett en reaksjon etterpå. Så de er dypt, dypt nede i mørket.
(Artikkelen fortsetter under):

Her kaster han opp midt i seierskampen: - Dypt, dypt nede i mørket

Alexander Kristoff ble hektet av tidlig og klarte ikke å kopiere seieren fra 2019. Lagkamerat Sven Erik Bystrøm satt lenge i tetgruppa, men måtte gi luke med om lag fem mil igjen til mål. Han kom tilbake og ble til slutt nummer 13.
Edvald Boasson Hagen og Amund Grøndahl Jansen kom aldri til mål. Begge måtte bryte underveis.
Råsterke Wout Van Aert vant rittet.
– Vi greide å sette inn støtet tidlig nok. Alt gikk helt perfekt. Det måtte mye innsats til i sidevinden, men det var definitivt verdt det, sa Van Aert, ifølge NTB.
Sykling
Slår tilbake etter Tour de France-disk: – Har aldri brukt stoffet
I GÅR KLOKKEN 17:37
Vuelta a España
Norsk stortalent tatt ut til Grand Tour: – Får være en av de store gutta
I GÅR KLOKKEN 16:46