Italienske Filippo Ganna forsvarte fjorårets VM-gull fra Imola med en kruttsterk tempo. Det gjør han til den femte rytteren som forsvarer et VM-gull på tempo. Den forrige som gjorde det var Rohan Dennis i 2019.
På tross av seieren så lå det lenge an til at det skulle bli hjemmeseier i Belgia.
Remco Evenepoel satte standarden i VM-tempoen i Brugge da han kom i mål til tiden 48:31, men bak den talentfulle belgieren var det hele førtitre ryttere igjen som jaktet edelt metall i de belgiske skoger.
Sykling
Fremtiden til Boasson-Hagen avklart
21/10/2021 PÅ 13:57
På første mellomtid viste landsmann Wout Van Aert at noe stort kunne være i emning. 26-åringen tok ledelsen med syv sekunder på sin nærmeste konkurrent, regjerende verdensmester Filippo Ganna, og lå hele 28 sekunder foran Evenepoel som da ledet i mål. Både Stefan Küng og Kasper Asgreen ledet foran Remco Evenepoel på den første passeringen, men begge fikk det tungt mot belgieren de siste milene, og tapte stort mot 21-åringen som øynet VM-medalje i Brugge, en liten times kjøretur fra hjembyen.
Men på den andre mellomtiden viste den regjerende verdensmesteren Filippo Ganna klasse. Italieneren hadde økt tempoet, og lå under sekundet bak Van Aert. Italieneren holdt oppe tempoet inn mot mål - og tok seieren foran Van Aert, akkurat som fjorårets VM i Imola.
Det betyr at Ganna vant gull foran Wout Van Aert, og bronsen gikk til Remco Evenepoel. Danske Kasper Asgreen ble nummer fire, to sekunder bak medaljeplass.
Andreas Leknessund var Norges rytter på VM-tempoen. Team DSM-rytteren vant NM på tempo i 2019, men har siden overgangen til det tyske laget vist svak form på temposykkelen. I VM-løypa kjørte Leknessund inn til en 26.plass, tre og et halvt minutt bak vinneren.
– Det var hardt. Jeg hadde ikke de største ambisjonene før løpet. Det føltes greit underveis, men jeg har en skulder som ikke er helt god, så det har ikke vært helt ideelle forberedelser, sa Andreas Leknessund til TV2 etter målgang.
Mandag skal Søren Wærenskjold i aksjon på VM-tempoen for U23-ryttere. Der har mandalitten et berettiget håp om medalje.
Sykling
Stenberg invitert til banesyklingens Champions League
19/10/2021 PÅ 13:36
Sykling
Kvinnen bak Tour de France-massevelten slipper trolig fengsel
14/10/2021 PÅ 16:26