Kvinnenes WorldTour-kalender blir stadig mer omfangsrik, men fremdeles er det få etapperitt på toppnivå gjennom sesongens første måneder.
Først i midten av mai glir kalenderen skikkelig over i etapperittmodus. For Anne Dorthe Ysland blir Women's Tour hennes første etapperitt på WorldTour-nivå som Uno-X-syklist.
Tour de France
Norsk duo klar for Tour de France
2 TIMER SIDEN
20-åringen fra Trøndelag begynte sesongen solid blant annet med 13. plass i Omloop Het NIeuwsblad. Men dagen etter veltet hun stygt og pådro seg hjernerystelse.
Halvannen måned uten ritt ventet. Men nå er flyten tilbake.
– Jeg har hatt en god treningsperiode nå i mai etter en liten rittpause, men jeg gleder meg til å komme i gang å kjøre ritt igjen, konstanterer stortalentet overfor Discovery.
– Formen er stigende og jeg responderer bra på trening, så det blir spennende å se hvordan kroppen responderer de neste dagene.

Muligheter for alle

De to største etapperittene på kvinnesiden vil prege juli måned. Først med Giro d'Italia Donne fra 30. juni til 10. juli før det endelig er kvinnenes tur i Tour de France.
Den aller første utgaven av Tour de France Femmes starter på samme dagen som herrenes ritt slutter. Den 24. juli skal kvinnene gjennom første etappe i Paris. Den åttende og siste etappen går i mål på toppen av beinharde La Planche des Belles Filles.
Ysland legger ikke skjul på at sommeren blir viktig og at Women's Tour er viktig for å finne sommerbeina.
– Vi er veldig gira på å komme i gang med ritt igjen, og håper vi får noen gode etapper her nede. Det viktigste å komme seg helberga gjennom, ettersom dette er et fint etappeløp for de neste store rittene utover sommeren.
I selve Women's Tour stiller Uno-X med tyske Hannah Ludwig, danske Julie Leth samt hjemmehåpet Joscelin Lowden. Anne Dorthe Ysland og Mie Bjørndal Ottestad er de norske bidragene på det røde og gule WorldTour-laget fra Norge.
– Vi stiller med et ganske åpent lag, hvor Joss er vår GC-rytter. For resten av oss blir det litt fri rolle på enkelte av etappene som gjør det spennende. Så alt kan skje. Første pri er å få gjennomkjøringen og ikke minst å ha det gøy som alltid, konstaterer Ysland.

God kommunikasjon er nøkkelen

I Women's Tour venter seks dager med uforutsigbare løyper. Tre etapper er av det litt lettere slaget, to etapper inneholder flere bratte bakker mens én etappe ender opp en fem kilometer lang stigning.
Vind og vær på de britiske øyene gjør det ikke mindre uforutsigbart.
– Man må ta det som det kommer og gripe mulighetene når de kommer underveis. Alt kan skje i sykkel, så det blir viktig med god kommunikasjon underveis med laget, vurderer Ysland.
– Vi har allerede en god grunnplan, men som vanlig endrer den seg nok ti ganger underveis, spøker den doble norske juniormesteren fra 2020.
Sykling
Raser mot politiraid like før Tour de France
4 TIMER SIDEN
Tour de France
Boasson-Hagen vraket til Tour de France
9 TIMER SIDEN