I et rufsete vær satte en pigg Kristoff skikkelig preg på finalen inn mot mål. Han gjorde et rykk med 7,3 kilometer igjen og fikk en luke rivalene aldri greide å tette.
Kristoff slo til i forkant av rittets siste strekk med brostein. Bak ham gikk det i stå i konkurrentenes jakt på den norske Intermarché-rytteren.
Scheldeprijs
Kristoff etter triumfen: – En spesiell seier
06/04/2022 PÅ 15:37

Gode bein

34-åringen var blant 17 mann i front da sidevind tidlig delte opp feltet i flere grupper.
– Jeg tenkte jeg bare skulle gi det et forsøk, og ingen fulgte etter meg. Jeg ga alt jeg kunne. Beina var gode i finalen. Det er deilig å komme solo til mål. Det er en av veldig få seirer jeg har gjort det på den måten, så den er spesiell, sa Kristoff i seiersintervjuet etter rittet.
– Det var et hardt ritt. Bora og Alpecin angrep annenhver gang på sisterunden, og jeg slet med å holde tritt siden jeg var alene etter at Gerben (Thijssen) krasjet ut av gruppen, sa han videre.
Se intervjuet med Kristoff her. Saken fortsetter under videoen.

Kristoff etter triumfen: – En spesiell seier

– Noe av det råeste

Det var hans andre Scheldeprijs-seier. I 2015 vant han rittet i Flandern som første nordmann. Kristoff hadde én seier fra før denne sesongen (Clasica de Almeria 13. februar).
34-åringen holdt seg i front da sidevind tidlig delte opp feltet i flere grupper. Noen kilometer før han støtet, måtte Kristoff jobbe for å tette en luke. Det gjorde han uten problemer, og det tappet ham ikke for krefter.
– Dette er oppsiktsvekkende bilder. Kristoff har knust samtlige. Dette er noe av det råeste jeg har sett av Alexander Kristoff på lang, lang tid. For en seier, utbrøt Discovery-kommentator Petter Bø Tosterud like etter målgang.
– Dette er nok en seier han kommer til å huske resten av livet.
Onsdagens ritt gikk fra Terneuzen til Schoten og var på 198,7 kilometer.
(Eurosport/©NTB)
Scheldeprijs
Overlegen Kristoff-seier – se innspurten her
06/04/2022 PÅ 15:31
Sykling
NÅ: Se lagpresentasjonene til Tour de France
3 TIMER SIDEN