Et samlet felt kom inn på oppløpet i Bergen sentrum under søndagens VM-fellesstart. Et felt som inkluderte Aleksander Kristoff som imponerende nok klarte å henge med i den bratte Laksebakken ti kilometer før mål.

Irritert Kristoff

Inn på oppløpet ledet nordmannen med bare 50 meter igjen. Men på hjulet til nordmannen hadde en meget beryktet slovakier hengt seg på nordmannens hjul.
Sykling
Bernal under intensivbehandling etter operasjoner
25/01/2022 PÅ 12:36
Kristoff klinket til å ledet an inn på de siste meterne før mål. Men så kom Peter Sagan opp på siden av 30-åringen. Det hele endte i en millimeterduell, der Sagan nok en gang trakk det lengste strået.
– Jeg er jævlig irritert på meg selv, sier Kristoff i et intervju med TV 2 etter målgang før han fortsatte:
– Jeg følte meg bra, men jeg hadde ikke mer å gå på i spurten. Jeg følte jeg hadde det, men Sagan kom forbi.
Folkehavet som hadde samlet seg i Bergen sentrum ble dermed vitne til at nordmanne tok sølv etter at slovakan kapret gullet med bare 15 meter igjen til målstreken.
– Jeg satt egentlig der jeg ville. Når Sagan har hjulet ditt og kommer forbi sånn, er han vanskelig å slå. Han er historisk. Jeg er litt irritert på meg selv for at jeg ikke klarte det, men han er verdens beste, så da får jeg være fornøyd med sølv. Men akkurat nå er jeg mest irritert.

Sagan til Kristoff og Norge: – Beklager

Dette var Sagans tredje strake verdensmestertittel, dermed er han historisk.
– Han kjørte på hjemmebane. Beklager, sier Sagan i et TV 2-sendt intervju etter rittet da han fikk spørsmål om duellen mot Kristoff.
Sagan valgte å dedikerte gullet til Michele Scarponi, syklisten som omkom tidligere i år og som skulle ha feiret 38-årsdag mandag. I trillegg takket slovaken sin kone som han venter barn med.
Australske Michael Matthews tok bronsen.
Sykling
Tour de France-vinner til sykehus etter kollisjon med buss
24/01/2022 PÅ 17:41
Sykling
Uno-X invitert til enda et monument: – En fantastisk mulighet for oss
18/01/2022 PÅ 11:09